Quantcast
Πήραν πίσω τη διάταξη με τις αυξήσεις στις εισφορές των παλαιών ασφαλισμένων - enikonomia.gr
share

Πήραν πίσω τη διάταξη με τις αυξήσεις στις εισφορές των παλαιών ασφαλισμένων

δημοσιεύτηκε:

«Ξήλωσε» το υπουργείο Εργασίας τη διάταξη που έπληττε 250.000 – 300.000 ασφαλισμένους οδηγώντας σε αυξήσεις – φωτιά τις εισφορές που πληρώνουν για το εφάπαξ τους.
Με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε χθες ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, άλλαξε το τρίτο άρθρο της επίμαχης τροπολογίας, που συζητείται στη Βουλή στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία. Πρόκειται για την τροπολογία που οριστικοποιεί την εξίσωση υπολογισμού των νέων συντάξεων, αντικαθιστώντας τον δείκτη μεταβολής μισθών της ΕΛΣΤΑΤ με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Στο τρίτο άρθρο της έφερνε ενιαίο ασφάλιστρο Πρόνοιας 4% για όλους, παλαιούς και νέους ασφαλισμένους, οδηγώντας χιλιάδες παλαιούς ασφαλισμένους (πριν την 1/1/1993) σε ραγδαίες αυξήσεις. Η νομοτεχνική βελτίωση ορίζει πως :

  • διατηρούνται οι εργοδοτικές εισφορές υπέρ πρόνοιας όπου υπάρχουν για τους παλαιούς ασφαλισμένους

  • οι πριν την 1/1/1993 ασφαλισμένοι μισθωτοί διατηρούν τις παλαιές διατάξεις. Εξαιρούνται μόνο οι μισθωτοί του τ. ΕΤΑΠ -ΜΜΕ (δημοσιογράφοι) των οποίων τα ποσοστά εισφορών υπολογίζονται επί των ασφαλιστέων αποδοχών τους όπως προσδιορίζονται στο νέο νόμο.

Αυτό σημαίνει πως διασώζονται : εμπορουπάλληλοι που πληρώνουν ασφάλιστρο μόλις 0,8% (0,4% ο εργαζόμενος και 0,4% ο εργοδότης), εργατουπάλληλοι μετάλλου που πληρώνουν 1%, ξενοδοχουπαλληλοι (2% εργαζόμενος και 2% εργοδότης), δημοτικοί υπάλληλοι κ.α.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.