Quantcast
Λάβδας στον Realfm 97,8: Ανάσα για την Ευρώπη το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ολλανδία - enikonomia.gr
share

Λάβδας στον Realfm 97,8: Ανάσα για την Ευρώπη το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ολλανδία

δημοσιεύτηκε:

Ανάσα για την Ευρώπη χαρακτήρισε τη νίκη του κόμματος του Μαρκ Ρούτε στις ολλανδικές εκλογές ο Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μία ανάσα για την Ευρώπη σε σχέση με το εάν είχε νικήσει το κόμμα του κ. Βίλντερς. Το κόμμα του κ. Ρούτε παίρνει οκτώ λιγότερες έδρες από τις τελευταίες εκλογές, ευτυχώς βεβαίως παραμένει πρώτο, το κόμμα του κ. Βίλντερς παίρνει πέντε έδρες περισσότερες με βάση τη σχεδόν τελική καταμέτρηση, άρα έχει ανέβει.

Η κυβερνητική ατζέντα θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες ίσως και μήνες σε σχέση με τη συζήτηση μεταξύ των κομμάτων που θα σχηματίσουν την κυβέρνηση. Εκεί θα δούμε κατά πόσον η συζήτηση θα συμπεριλάβει στην ατζέντα και ορισμένα “τρικ” που χρησιμοποιήθηκαν προεκλογικά για να “κλέψουν” κάποιους ψηφοφόρους επιτυχώς όπως απεδείχθη από τον κ. Βίλντερς» είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ερωτηθείς για το πώς βλέπει τις εξελίξεις στην υπόλοιπη Ευρώπη και τις άλλες δύο εκλογικές αναμετρήσεις στη Γαλλία και τη Γερμανία ο κ. Λάβδας απάντησε ότι «όλα δείχνουν μέχρι στιγμής ότι η κ. Λεπέν δεν θα είναι πρώτη στις γαλλικές εκλογές και άρα δεν θα έχουμε ένα σοκ από τη Γαλλία για την Ευρώπη.

Στην πραγματικότητα, άποψη μου τουλάχιστον είναι ότι οι κρίσιμες εκλογές είναι περισσότερο στη Γαλλία παρά στη Γερμανία. Διότι στη Γερμανία είτε έρθει πρώτος ο κ. Σουλτς, είτε πρώτη η κ. Μέρκελ δεν θα έχουμε μία τρομακτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό… Το θέμα της Γαλλίας είναι το κρίσιμο, γιατί εάν βγει η Λεπέν τινάχθηκε όλη η συζήτηση μας στο αέρα.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, βεβαίως θα είναι καλό, αφού περάσουμε το σκόπελο της Γαλλίας, στη Γερμανία να έρθει πρώτος ο Σουλτς. Αλλά μην φανταστεί κανείς ότι εάν έρθει πρώτος ο Σουλτς θα έχουμε μία τρομερή ανατροπή του σκηνικού σε σχέση με τη διαχείριση της Ευρωζώνης».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.