Quantcast
Τζανακόπουλος: Δεν έχουν λόγο οι δανειστές επί του ελληνικού Συντάγματος - enikonomia.gr
share

Τζανακόπουλος: Δεν έχουν λόγο οι δανειστές επί του ελληνικού Συντάγματος

δημοσιεύτηκε:

Μετά την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας για τις μεταρρυθμίσεις μέχρι τον Αύγουστο του 2018 και την αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος για το 2019, θα ανοίξει ο δρόμος για τη συζήτηση σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, καθώς και για τους μεσοπρόθεσμους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων.

Αυτό τόνισε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος προσέθεσε πως έτσι «θα φτάσουμε σε μια συνολική συμφωνία όσο το δυνατόν συντομότερα, και ει δυνατόν και εντός Απριλίου».

«Η ευθύνη για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων σε κάθε περίπτωση δεν ανήκει μόνο στην ελληνική κυβέρνηση που κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την επίτευξη μιας βιώσιμης συνολικής συμφωνίας, αλλά και στους δανειστές που οφείλουν να σεβαστούν τη συμφωνία που έχουν υπογράψει με την Ελληνική Δημοκρατία και η οποία διέπεται αυτονόητα από το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο», τόνισε επίσης ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.


Έντονη κριτική στη ΝΔ άσκησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγορώντας τη πως «αντί να στηρίζει τη μεγάλη διαπραγματευτική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση, επιλέγει να επιρρίπτει την αποκλειστική ευθύνη για τις καθυστερήσεις στην ελληνική κυβέρνηση υπονομεύοντας έτσι την πορεία της διαπραγμάτευσης».

Απευθυνόμενος στη ΝΔ σημείωσε ότι «η κυβέρνηση διαθέτει την από το Σύνταγμα απαιτούμενη πλειοψηφία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης» και επίσης ότι «επί του ελληνικού Συντάγματος δεν δικαιούνται να έχουν λόγο οι δανειστές».

Συνάντηση με τον Γερμανό αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επιστροφή του από την Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε επίσης ο  Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στη συνάντησή του με τον κ. Γκάμπριελ, ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει το σύνολο των διμερών και ευρωπαϊκών θεμάτων ενόψει και της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στη Ρώμη.





share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.