Quantcast
Κατρούγκαλος: Είμαι περήφανος για το ασφαλιστικό - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος: Είμαι περήφανος για το ασφαλιστικό

δημοσιεύτηκε:

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γιώργος Κατρούγκαλος, επανέλαβε ότι αισθάνεται υπερήφανος για τον ασφαλιστικό νόμο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν αφορά βέβαια τη μείωση των συντάξεων, αλλά αυτές μπορεί να πληρώσει η ελληνική οικονομία. Στον αντίποδα η ασφαλιστική μεταρρύθμιση εξισορρόπησε το σύστημα, το οποίο πλέον δεν δημιουργεί νέα ελλείμματα και έδωσε την κοινωνική του διάσταση με τη καθιέρωση της εθνικής σύνταξης.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο το βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και του ασφαλιστικού συστήματος είναι η υψηλή ανεργία στη χώρα μας, η οποία μπορεί να μειωθεί μόνο όταν επανέλθουμε σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και γι’ αυτό θα πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση.

Σχολιάζοντας την παρατήρηση ότι δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για τη πορεία της διαπραγμάτευσης, υποστήριξε ότι αυτό είναι φυσιολογικό καθώς βρισκόμαστε στο μέσον μιας επίπονης διαδικασίας, αλλά η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης η οποία θα είχε ολοκληρωθεί αν το ΔΝΤ δεν είχε τόσο αρνητική στάση.

Ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι ο προεκλογικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφορές με τα πεπραγμένα του ως κυβέρνηση, αλλά όπως είπε αυτό οφείλεται στο ότι “είχαμε υπερεκτιμήσει το βαθμό λειτουργίας της Δημοκρατίας στην Ευρώπη”.

Τέλος και ερωτηθείς αν ο Πρωθυπουργός θα προβάλει βέτο στη Διακήρυξη της Ρώμης σε περίπτωση που δεν συμπεριληφθεί η προσθήκη για τα εργασιακά που έχει ζητήσει η ελληνική πλευρά, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι στην επιστολή του Πρωθυπουργού περιλαμβάνονται οι ελληνικές θέσεις και ότι το βέτο αποτελεί μια ακραία λύση, όταν δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.