Quantcast
Συμβιβαστική πρόταση της Αθήνας για το ασφαλιστικό - enikonomia.gr
share

Συμβιβαστική πρόταση της Αθήνας για το ασφαλιστικό

δημοσιεύτηκε:

Του Βασίλη Σκουρή

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στο παρασκήνιο ενόψει του Eurogroup της 7ης Απριλίου, με την Αθήνα να τηρεί σιγή ιχθύος για την πορεία της διαπραγμάτευσης, καθώς έχει συμφωνηθεί ρήτρα εμπιστευτικότητας με τους επικεφαλής των θεσμών.

Η ελληνική κυβέρνηση όπως αποκαλύπτει το Real.gr, έχει καταθέσει από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας συμβιβαστική πρόταση για το ασφαλιστικό- και όχι μόνο- προκειμένου να μείνει στις συζητήσεις το ΔΝΤ, αλλά και να αντιμετωπιστούν τα αδιέξοδα που είχαν υπάρξει.

Το σύνολο των θεσμών, πλέον, ασκεί πιέσεις στο ΔΝΤ, προκειμένου να κάνει πίσω στις παράλογες απαιτήσεις του για τα εργασιακά, προκειμένου να γίνει ένα ακόμα βήμα για το ξεμπλοκάρισμα της διαπραγμάτευσης και την ολοκλήρωση, ει δυνατόν, της τεχνικής συμφωνίας πριν το Eurogroup της 7ης Απριλίου, ώστε το τοπίο να αποσαφηνιστεί πλήρως στην εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ 20-23 Απριλίου.

Το ξεμπλοκάρισμα στα εργασιακά δίνει ίσως τη δυνατότητα στην ηγεσία της κυβέρνησης να υπερασπιστεί πολιτικά τη συμφωνία, πρωτίστως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.