Quantcast
Μπακογιάννη στον Realfm 97,8: Εμείς δεν είμαστε Τσίπρας να πούμε ότι θα σκίζουμε τα μνημόνια - enikonomia.gr
share

Μπακογιάννη στον Realfm 97,8: Εμείς δεν είμαστε Τσίπρας να πούμε ότι θα σκίζουμε τα μνημόνια

δημοσιεύτηκε:

«Όσο πιο γρήγορα προχωρήσει σε εκλογές, τόσο λιγότερο θα είναι το κόστος που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες», είπε μεταξύ άλλων η Nτόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείσα τι μπορεί να περιμένει ο πολίτης από αυτές τις εκλογές όταν η ΝΔ δια του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δεσμευθεί πως τις υπογραφές που θα βάλει η κυβέρνηση Τσίπρα θα τις σεβαστεί, η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας απάντησε «πλήρη αλλαγή πολιτικής.

Η ΝΔ έχει μία τελείως διαφορετική αντίληψη. Εμείς δεν είμαστε Τσίπρας, δεν πρόκειται να βγει ποτέ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να πει ότι “θα σκίζει τα μνημόνια και θα είναι μέρα μεσημέρι” ή “θα χτυπάει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές”. Διότι η διαφορά μας με τον κ. Τσίπρα είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σοβαρός άνθρωπος. Άρα δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουμε τους στόχους το ξέρουμε, δίνεται μία σκληρή μάχη για να αλλάξουν οι στόχοι του πλεονάσματος…

Το μείγμα της πολιτικής δεν θα είναι 95% φόροι και 5% μείωση δαπανών. Θα είναι μείωση των φόρων και μεγαλύτερη μείωση των δαπανών, αυτό είναι μία απλή αλήθεια. Υπάρχει μία ιδεολογική διαφορά, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μοιράζει επιδόματα και να αναδιανείμει τη μιζέρια, εμείς θέλουμε οι παραγωγικοί Έλληνες να πάνε μπροστά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε πραγματικές και υγιείς θέσεις εργασίας αύριο και δια αυτού του τρόπου να αυξήσουμε την πίτα. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά μας που δεν μπορείτε να τη διανοηθείτε».

Σχετικά με τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι η ΝΔ στα θέματα που αφορούν το ξεσκέπασμα της διαπλοκής και της διαφθοράς δεν δείχνει ενθουσιασμό η κ. Μπακογιάννη σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «για να παραπεμφθεί ο κ. Παπαντωνίου έπρεπε να έρθουν οι δικογραφίες στην Βουλή, οι δικογραφίες, το είπε και ο κ.Τσίπρας εχθές, ήρθαν τώρα στη Βουλή. Γιατί καθυστέρησε η Δικαιοσύνη; Είμαι ανοιχτή σε κάθε συζήτηση για τις καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη, διότι για εμένα είναι ίσως από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα» και πρόσθεσε:

«Εύχομαι η συζήτηση η χθεσινή που κατέληξε σε μία Προανακριτική Επιτροπή, να μην καταλήξει σε μία Προανακριτική Επιτροπή η οποία θα συνέλθει άπαξ και θα διαπιστώσει αναρμοδιότητα και θα στείλει την υπόθεση πάλι πίσω στον φυσικό της δικαστή που είναι η Δικαιοσύνη. Εύχομαι ειλικρινά να μην συμβεί αυτό, διότι τότε κάποιοι άνθρωποι σαν και εμένα, οι οποίοι θεωρούν σημαντική τη ψήφο τους ως ένας από τους 300 της Βουλής, θα ντρέπεται γιατί συμμετείχε σε μία διαδικασία η οποία δεν έπρεπε να υπάρξει, αλλά έπρεπε ο κ. Παπαντωνίου να δικαστεί απευθείας όπως όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί από την ελληνική Δικαιοσύνη».

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.