Quantcast
Σκουρλέτης: Η ΝΔ είναι τα πολιτικά "βαποράκια" που προωθούν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ - enikonomia.gr
share

Σκουρλέτης: Η ΝΔ είναι τα πολιτικά “βαποράκια” που προωθούν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

δημοσιεύτηκε:

«Ας μην κάνει η Νέα Δημοκρατία ότι δεν καταλαβαίνει. Ως προς τα πολιτικά «βαποράκια» που επιδιώκουν και προωθούν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, είναι σαφές ότι αναφέρομαι σε αυτήν», απαντά ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που καλούσε τον υπουργό να κατονομάσει τα «βαποράκια συμφερόντων και θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία».

Ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει επίσης ότι «ως προς τα οικονομικά συμφέροντα, εγχώρια και ξένα, που διεκδικούν τα “φιλέτα” της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, είναι πασιφανές ότι ευνοούνται από την επαναφορά του ζητήματος της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ στις συναντήσεις με τους δανειστές. Εκτός και αν η Νέα Δημοκρατία εκτιμά ότι δεν θα ενδιαφερθεί κανείς για την αγορά περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ και μάλιστα με χαριστικούς όρους, στο πλαίσιο μιας ασφυκτικής χρονικής προθεσμίας».

Στην απάντησή του ο υπουργός κατηγορεί σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «κληροδότησαν φθορά και απαξίωση στον ενεργειακό τομέα», ενώ προσθέτει ότι η σημερινή κυβέρνηση «δεν θα σταματήσει ποτέ την προσπάθεια αντιστροφής αυτής της κατάστασης και έχει ήδη διανύσει σημαντικό έδαφος προς μια θετική κατεύθυνση».

Και καταλήγει τονίζοντας ότι «αν η Νέα Δημοκρατία ζητά απολογίες για τη ΔΕΗ ας ξεκινήσει, γιατί παραμένει σε εκκρεμότητα η ανάληψη των μεγάλων πολιτικών ευθυνών που την βαραίνουν για την μακροχρόνια υπονόμευση της Επιχείρησης».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.