Quantcast
ΣΥΡΙΖΑ: Δεκάδες περιπτώσεις σκανδάλων στον χώρο της Υγείας από το 1997 έως το 2014 - enikonomia.gr
share

ΣΥΡΙΖΑ: Δεκάδες περιπτώσεις σκανδάλων στον χώρο της Υγείας από το 1997 έως το 2014

δημοσιεύτηκε:

«Υλοποίηση της δέσμευσης για τη διαλεύκανση όλων των σκοτεινών υποθέσεων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία και υπονόμευσαν διαχρονικά το δημόσιο συμφέρον», αποτελεί η κατάθεση, από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διενεργήσει έρευνα για τη διαφθορά και την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος στον χώρο της Υγείας, από το 1997 έως το 2014, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, στον χώρο της Υγείας, σημειώθηκαν δεκάδες περιπτώσεις σκανδάλων που προξένησαν όχι μόνο οικονομικές ζημιές μεγάλου μεγέθους, αλλά υπονόμευσαν την ίδια την έννοια της δημόσιας υγείας και του κράτους πρόνοιας».

«Ενδεικτικά, αναφέρουμε τις περιπτώσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, για το οποίο τα δικαστήρια έχουν ήδη απονείμει βαριές κατηγορίες για στελέχη του που αφορούν την επίμαχη περίοδο, την εκτόξευση της δημόσιας δαπάνης για φάρμακα και για τα λειτουργικά έξοδα των μονάδων υγείας, όπου υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για συναλλαγές με μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες του κλάδου, αλλά και την περίπτωση της ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν”». προστίθεται.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι «θα διεκδικήσει σθεναρά την απονομή δικαιοσύνης και την αποκατάσταση της διαφάνειας. Η δημόσια υγεία θα ξαναγίνει αντάξια των αναγκών όλων των πολιτών», αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.