Quantcast
Στους δρόμους οι συνταξιούχοι για τη νέα «σφαγή» στις συντάξεις - enikonomia.gr
share

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι για τη νέα «σφαγή» στις συντάξεις

δημοσιεύτηκε:

Συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά πραγματοποιούν συνταξιούχοι, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές νέο σφαγιασμό των συντάξεων και νέα φοροληστεία.

«Καμία ανοχή στα μέτρα της κυβέρνησης, να τελειώνουμε με τις αυταπάτες, τον εφησυχασμό, την αδιαφορία, τον φόβο», τονίζεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ & Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών.

Με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών, διοργανώνονται αγωνιστικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο των αντιδράσεων που προκαλεί η πιθανή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Για την ερχόμενη Πέμπτη (7/4/2017), οι συνταξιούχοι έχουν προγραμματίσει να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις, και ειδικά στην Αθήνα στις 18.30 το απόγευμα στην Ομόνοια (προσυγκέντρωση στις 18.00 μμ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης), στην Θεσσαλονίκη στις 19.00 μμ στο άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στην 18.30 μμ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Τα μέτρα που συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές, χαρακτηρίζονται από το Σύλλογο ως «ιδιαίτερα βάρβαρα». Εκτιμάται ότι θα προκληθούν νέες περικοπές στις συντάξεις, με την ενεργοποίηση και του δημοσιονομικού κόφτη. Σύμφωνα με το σύλλογο, «η κυβέρνηση ετοιμάζει πογκρόμ κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών στρωμάτων, που αδυνατούν να αποπληρώνουν τα χρέη και δάνεια προς τις τράπεζες και την εφορία».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.