Quantcast
Βορίδης: Οι δανειστές θέλουν ορθολογικά και σταθμισμένα δημόσια οικονομικά - enikonomia.gr
share

Βορίδης: Οι δανειστές θέλουν ορθολογικά και σταθμισμένα δημόσια οικονομικά

δημοσιεύτηκε:

«Δύο χρόνια κάτι κάνει λάθος ο κ. Τσίπρας, αφού δεν μπορεί να αναδιατάξει την οικονομία» τόνισε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, βουλευτής Αττικής Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Αυτό που πρέπει κανείς να ακούσει από τον κ. Τσίπρα -και αυτό είναι το ανησυχητικό, ότι δεν το ακούει- είναι τι κάνει λάθος. Γιατί δύο χρόνια κάτι κάνει λάθος, αφού δεν μπορεί να αναδιατάξει την οικονομία» είπε και πρόσθεσε: «Αντί να πάει (ο κ. Τσίπρας) στα κομματικά του όργανα και να πει ότι κάτι πάει λάθος, πάει και λέει ότι συνωμοτεί ο Μητσοτάκης με τη Γεννηματά για να τον ρίξουν και ότι συνωμοτούν οι δανειστές για να τον ρίξουν».

Ο κ. Βορίδης καταλόγισε «τεράστιες ευθύνες» στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, σημειώνοντας πως «είναι προφανές ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει μ’ έναν τρόπο, ο οποίος θα διασφαλίζει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας και ότι δεν θα καταλήξουν να παίρνουν φόρο από ανθρώπους που έχουν 450 ευρώ εισόδημα».

«Η κυβέρνηση κάθε φορά έχει κάθε λόγο να επισπεύσει τη διαδικασία του κλεισίματος των αξιολογήσεων γιατί πρέπει να μπορεί να επιτυγχάνει θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα» σημείωσε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι δεν έχουμε κοινά συμφέροντα με τους δανειστές. «Οι δανειστές», εξήγησε, «θέλουν ορθολογικά και σταθμισμένα δημόσια οικονομικά και κυρίως να μη δημιουργούνται ελλείμματα. Αυτή είναι η απόλυτη προτεραιότητά τους. Δεν ενδιαφέρονται για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτό το πράγμα. Εμάς (στη ΝΔ) μας ενδιαφέρει αυτό να επιτυγχάνεται με τη μεγέθυνση της οικονομίας. Αυτός είναι ο στόχος κάθε λογικής κυβέρνησης αυτό τον καιρό και εκεί κρίνεται η επιτυχία ή η αποτυχία της».

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική κυβερνητικών στελεχών ότι η αξιωματική αντιπολίτευση λειτουργεί περίπου ως εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα, ο κ. Βορίδης την απέδωσε στο γεγονός ότι «δεν χειροκροτούμε (η ΝΔ) την αποτυχία της κυβέρνησης» και διευκρίνισε: «Γιατί ο κ. Τσίπρας περιμένει από εμάς να βγούμε να του πούμε συγχαρητήρια που τα έχεις κάνει μούσκεμα. Και η κοινωνία είναι εκπρόσωπος των δανειστών, φαντάζομαι γιατί και η κοινωνία δεν επικροτεί πια αυτά που κάνει ο κ. Τσίπρας. Και η κοινωνία τον έχει εγκαταλείψει. Όλη η Ελλάδα είναι εκπρόσωποι των δανειστών εκτός από τον στενό κύκλο του κ. Τσίπρα. Δεν έχω ακούσει έναν αυτοκριτικό λόγο».

Ερωτηθείς για το τι θα έκανε το κόμμα του αν είχε την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και αν θα συνέχιζε την πορεία της κυβέρνησης Σαμαρά, ο κ. Βορίδης είπε: «Η πορεία της κυβέρνησης Σαμαρά -πρέπει να παραδεχτούμε, και έχει γίνει απολύτως αποδεκτό- ότι παρέδωσε τη χώρα με ρυθμούς ανάπτυξης το 2014 και με την ανεργία σε αποδρομή και με πλεονάσματα στα οποία είχαν επιτευχθεί οι στόχοι. Επομένως μετά από πραγματικά δύο δύσκολα χρόνια, είχε μπει η οικονομία στον δρόμο της. Τα δημοσιονομικά μεγέθη που παρέδωσε ο Αντώνης Σαμαράς τη χώρα ήταν με πλεονάσματα και με ανάπτυξη. Με αυτά παρέδωσε τη χώρα στον κ. Τσίπρα ο κ. Σαμαράς. Από εκεί την παρέλαβε. Και τη γύρισε στα ελλείμματα σε πρώτη φάση και σε ύφεση και σε μία μείωση της ανεργίας μεν, η οποία όμως σε μεγάλο βαθμό σημαίνει υποκατάσταση της εργασίας με τις ελαστικές μορφές, δηλαδή με τα 4ωρα των 200 ευρώ».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.