Quantcast
Κοντονής στον Realfm 97,8: Στοχευμένες βελτιώσεις στον νόμο Παρασκευόπουλου - enikonomia.gr
share

Κοντονής στον Realfm 97,8: Στοχευμένες βελτιώσεις στον νόμο Παρασκευόπουλου

δημοσιεύτηκε:

Στοχευμένες αλλαγές στον νόμο Παρασκευόπουλου για τις αποφυλακίσεις προανήγγειλε ο Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Εκείνο που έχει σημασία είναι να δούμε έπειτα από αυτήν την εμπειρία τι βελτιώσεις μπορούμε να κάνουμε στο νόμο. Εγώ έχω δώσει τρεις κατευθύνσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν τον Αύγουστο όταν θα έρθουμε να νομοθετήσουμε πάλι για αυτό το ζήτημα. Κατά πρώτον, θα πρέπει να εισαχθούν περισσότερες εξαιρέσεις των ευεργετικών διατάξεων από αυτές που υφίστανται τώρα. Σήμερα υφίσταται μόνο η εξαίρεση για αδικήματα κακουργηματικού επιπέδου εις βάρους ανηλίκων, θα πρέπει λοιπόν εδώ να δούμε και άλλα ζητήματα. Το δεύτερο είναι ότι πρέπει να υπάρχει μία διαμεσολάβηση για ορισμένα αδικήματα ενός υπηρεσιακού συμβουλίου ή ενός δικαστικού συμβουλίου ή και των δύο, εάν το δεύτερο είναι σε δεύτερο βαθμό… Το τρίτο είναι να γίνει εκτεταμένη χρήση του συστήματος γεωεντοπισμού, αυτό που λέμε βραχιολάκι, σε δύο παραμέτρους. Πρώτον, κάποιος ο οποίος μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά να έχει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης γνώση του που βρίσκεται και το δεύτερο να υπάρχει η δυνατότητα έκτισης της ποινής κατ’οίκον» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σχετικά με τους δράστες της ληστείας στο Παλαιό Φάληρο ο κ. Κοντονής ανέφερε: «Ένας από αυτούς είχε αποφυλακιστεί το 2013… Οι άλλοι δύο οι οποίοι συνελήφθησαν έκαναν χρήση διατάξεων του νόμου. Αλλά σε κάθε περίπτωση, ο ένας θα είχε αποφυλακιστεί το 2016 και ο άλλος το 2017. Αυτό που γίνεται δεν είναι να τους αφήνουμε ελεύθερους έτσι γενικώς και αορίστως, έχει συντμηθεί ο χρόνος έκτισης ποινής. Το πρόβλημα κυρίως βρίσκεται στους κρατούμενους τους αλλοδαπούς που πρέπει να το λύσουμε».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97.8 Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ

Πηγή: enikos.gr



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.