Quantcast
Κουτσούμπας: Όποιος υποψήφιος γαμπρός των συμφερόντων της Υγείας και αν επικρατήσει, τη νύφη θα πληρώσει ο λαός - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Κουτσούμπας: Όποιος υποψήφιος γαμπρός των συμφερόντων της Υγείας και αν επικρατήσει, τη νύφη θα πληρώσει ο λαός – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη β’ αξιολόγηση έκανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή για την Εξεταστική για την Υγεία.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στα εργασιακά και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε «κουβέντα δεν λέτε για την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου κλαδικών συμβάσεων, κουβέντα για την υποχρεωτικότητα των συμβάσεων».

«Ό,τι διαφυλάχτηκε στις κατακτήσεις, διαφυλάχθηκε σε σύγκρουση με την ΕΕ» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει γίνει πιο ευρωλάγνα από τους πιο ευρωλάγνους.

Ο γγ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, λέγοντας «τι ανάγκες εξυπηρετεί η παρουσία του ελληνικού στρατού στο Κόσσοβο;» και ζήτησε το κλείσιμο των Νατοϊκών βάσεων, κυρίως της Σούδας.

«Να γιατί λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στο σύστημα», είπε ο Δ. Κουτσούμπας, ενώ αναφερόμενος στη ΝΔ δήλωσε ότι «έχει πρόβλημα γιατί η κυβέρνηση αποδείχτηκε πιο πρόθυμη για να υλοποιεί πράγματα της δικής της πολιτικής».

Αναφερόμενος στον τομέα της Υγείας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι η «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υλοποιεί μια συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων με τις όποιες διαφοροποιήσεις. Έχετε ως περιτύλιγμα τον εξορθολογισμό και περιορισμό της σπατάλης».

«Με νόμιμο τρόπο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι πληρώνουν περισσότερα, με νόμιμο τρόπο μειώνονται τα δικαιώματά τους, με νόμιμο τρόπο περιορίζεται η φαρμακευτική δαπάνη, τα νοσήλια. Αυτά εμείς και το λαϊκό κίνημα τα θεωρούμε καραμπινάτες παρανομίες», συμπλήρωσε και μίλησε «για ακρωτηριασμό της πρωτοβάθμιας υγείας και της ελάχιστης παροχής που είχαν οι λαϊκές οικογένειες. Μόνο ως αστείο ακούγονται τα όσα λέγονται για τις ομάδες πρωτοβάθμιας υγείας που λέτε ότι θα δημιουργηθούν… Δεν συμπληρώνεται το πρωτοβάθμιο σύστημα Υγείας αλλά το κάνετε ακόμα χειρότερο γιατί θα είναι στελεχωμένο με φθηνή και εντατικοποιημένη εργασία…». Έκανε λόγο για «ΣΥΡΙΖΑικα κόλπα στην Υγεία, όπου κερνά με ξένα κόλλυβα» και «ευρωενωσιακά κόλπα».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, είπε «πως καμία εξεταστική μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τίποτα έτσι και θα γίνει και με αυτή», υπογράμμισε ότι «εμείς στα πολιτικά παιχνίδια που παίζεται δεν συμμετέχουμε» και πρόσθεσε πως «όποιος γαμπρός και εάν επικρατήσει από τους υποψήφιους γαμπρούς των συμφερόντων της Υγείας, τη νύφη θα πληρώσει και πάλι ο λαός».

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.