Quantcast
Λαγκάρντ σε Die Welt: Απαραίτητη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους - enikonomia.gr
share

Λαγκάρντ σε Die Welt: Απαραίτητη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

δημοσιεύτηκε:

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) «δεν αμφιβάλει ότι είναι απαραίτητη μια αναδιάρθρωση» του χρέους της Ελλάδας, δήλωσε σε συνέντευξή της η διευθύντριά του Κριστίν Λαγκάρντ.

Το ποσοστό του ελληνικού χρέους που πρέπει να αναδιαρθρωθεί θα καθοριστεί από την ανάλυση της βιωσιμότητάς του, πρόσθεσε η ίδια στη συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, το Ταμείο εκτιμά ότι το 1,5% είναι ένα λογικό ποσοστό. «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βασίζεται τόσο στην ανάλυση των οικονομικών δεικτών όσο και στην ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους. Μακροπρόθεσμα πιστεύουμε ότι πλεόνασμα 1,5% πριν την πληρωμή των δόσεων για το χρέος θα είναι λογικό με βάση τα όσα έχει υποστεί η ελληνική οικονομία και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν κάνει οι Έλληνες. Αν οι ευρωπαίοι αποφασίσουν διαφορετικά, θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν μπορούμε να κάνουμε μη εφικτές προβλέψεις ή να οικοδομούμε σε ένα μη δικαιολογημένο μακροοικονομικό πλαίσιο», σημείωσε η Λαγκάρντ.

Όταν ρωτήθηκε για τη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η διευθύντρια του Ταμείου απάντησε: «Είναι πιθανό το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση, με την προϋπόθεση ότι θα οριστούν και θα εφαρμοσθούν μεταρρυθμίσεις και ότι το βάρος του χρέους θα έχει προσαρμοστεί στην ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους».

«Αν το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο βάσει των κανόνων του ΔΝΤ και των λογικών παραμέτρων, δεν θα συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα», εξήγησε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Λαγκάρντ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.