Quantcast
Τσιάρας: Η ελληνική οικονομία δεν καταγράφει καμιά ανάπτυξη - enikonomia.gr
share

Τσιάρας: Η ελληνική οικονομία δεν καταγράφει καμιά ανάπτυξη

δημοσιεύτηκε:

“Ανεπάρκεια, ανικανότητα, λαϊκισμό”, καταλόγισε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” και είπε πως αυτό είναι “το μεγάλο αμάρτημα αυτής της κυβέρνησης”.

“Η ψυχολογία του κόσμου είναι στο ναδίρ, υπάρχει απόλυτη απαισιοδοξία στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και το χειρότερο όλων είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει σχέδιο. Αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με απόλυτο καιροσκοπισμό την παραμονή της στην εξουσία, χωρίς να ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο, μέσα από συγκεκριμένες ιδεοληπτικές πολιτικές που προσπαθεί και εφαρμόζει σε ένα μεγάλο βαθμό δημιουργεί εντελώς αρνητικά δεδομένα”, τόνισε ο κ. Τσιάρας.

Μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για ανάπτυξη, αλλά η ελληνική οικονομία δεν καταγράφει καμιά ανάπτυξη, δεν πρόκειται να έχει ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια και χωρίς την ανάπτυξη δεν θα υπάρξει έξοδος από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, παρατήρησε ο κ. Τσιάρας.

Σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και σημείωσε: “Στη Νέα Δημοκρατία ευχόμαστε να κλείσει αυτή η αξιολόγηση το γρηγορότερο δυνατό και βεβαίως να θυμηθούμε τις δεσμεύσεις που υπήρχαν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής, όταν μιλούσε για το κλείσιμο της αξιολόγησης τον Νοέμβριο, για κλείσιμο της αξιολόγησης τον Φεβρουάριο, μας είπε στις 20 Μαρτίου, τέλος Μαρτίου, τώρα φτάσαμε στο γνωστό “ζήσε Μάη μου…”. Όλα αυτά λειτουργούν ως αρνητικά στοιχεία στην εξέλιξη που για μας θα ήταν αν θέλετε η όποια επιδίωξη για την επιτέλους σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας.

Όλο αυτό το διάστημα έχουμε μια μεγάλη εκροή καταθέσεων, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα πνέει τα λοίσθια, ενδεχομένως ο στόχος της κυβέρνησης να είναι η κρατικοποίηση των Τραπεζών, αλλά πρέπει κανείς να δει πως μπορεί να λειτουργήσει μέσα σε μια ουσιαστικά ελεύθερη ευρωπαϊκή οικονομία το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Και από την άλλη πλευρά βλέπετε καθημερινά ότι πλέον οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, ακόμη κι αν πανηγυρίζει η κυβέρνηση ότι κρατάει την ανεργία σε συγκεκριμένο σταθερό επίπεδο”.

Σε ερώτηση σχετικά με τις θέσεις του ΔΝΤ απέναντι στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Τσιάρας απάντησε: “Υπήρξε μια ρητορική, η οποία είχε αναπτυχθεί αδιανόητα και από τον κ. Τσίπρα και από συντρόφους του, οι οποίοι εγκαλούσαν τη Ν.Δ. να πάρει θέση για τη συμμετοχή ή τις θέσεις του ΔΝΤ που αφορούσαν στην εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας. Δεν τους ακούω εσχάτως. Ψάχνω να βρω δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες σχετικά με το ΔΝΤ, που τώρα ξεκαθαρίστηκε πλέον ότι είναι απαραίτητη η δική του συμμετοχή για να συνεχιστεί το ελληνικό πρόγραμμα, και δεν βρίσκω καμιά απολύτως δήλωση. Για να καταλάβετε με πόση ανευθυνότητα και με πόσο καιροσκοπισμό στέκονται απέναντι σε σοβαρά ζητήματα”.

Σε ερώτηση για την απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη να αντικαταστήσει την κ. Παπακώστα με τον κ. Φωτήλα στη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας του κόμματος, ο κ. Τσιάρας απάντησε ότι η κ. Παπακώστα έκανε ένα “σοβαρό λάθος” και σημείωσε πως είναι “προβληματικές” δηλώσεις που οδηγούν σε εσωστρέφεια. “Η κ. Παπακώστα είναι μια εξαιρετική συνάδελφος. Εδώ, όμως, πρέπει κανείς να βάζει και τα δικά του πραγματικά όρια σε σχέση με επιλογές οι οποίες αφορούν κατ αρχήν την ίδια την επιθυμία του προέδρου, αλλά πολύ περισσότερο μια θεσμική διαδικασία η οποία αντιλαμβάνεστε σε όλα τα κόμματα υπάρχει με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Δηλώσεις οι οποίες πάνε σε εσωστρέφεια ή δημιουργούν μια γενικότερη σύγχυση προφανώς είναι προβληματικές και προφανώς πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η κ. Παπακώστα έκανε ένα σοβαρό λάθος και σε προηγούμενο χρονικό διάστημα”, τόνισε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.