Quantcast
Δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της ΕΕ ο δεύτερος γύρος στη Γαλλία,σύμφωνα με τον Μοσκοβισί - enikonomia.gr
share

Δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της ΕΕ ο δεύτερος γύρος στη Γαλλία,σύμφωνα με τον Μοσκοβισί

δημοσιεύτηκε:

O δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία θα έχει επί της ουσίας τον χαρακτήρα ενός δημοψηφίσματος υπέρ ή κατά της Ευρώπης,δήλωσε σήμερα ο Γάλλος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.
Όπως τόνισεστον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών θα αναμετρηθούν οι δυνάμεις που θέλουν μία Ευρώπη ανοιχτή στον κόσμο, στην οικονομία και στον πολιτισμό, με τις δυνάμεις που θέλουν μία Γαλλία κλεισμένη στον εαυτό της και στον προστατευτισμό.

Ο Γάλλος επίτροπος, χαρακτήρισε εξάλλου “σεισμό” τα χθεσινά αποτελέσματα στη Γαλλία και εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι 15 χρόνια μετά την εμφάνιση του πατέρα της στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, η Μαρίν Λεπέν και το Εθνικό Μέτωπο επανέρχονται και μάλιστα με ποσοστά πρωτόγνωρα υψηλά.

Ταυτόχρονα εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει στη Γαλλία “μπανάλ” το να ψηφίζει κανείς άκρα δεξιά και σημείωσε ότι, αν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών η Μαρίν Λεπέν λάβει ποσοστά μεγαλύτερα από το 40% του εκλογικού σώματος, θα πρόκειται για μία πάρα πολύ ανησυχητική εξέλιξη.

Ο Πιερ Μοσκοβισί, που δεν έκρυψε ότι στον δεύτερο γύρο θα ψηφίσει υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν, σημείωσε ακόμη ότι η επικράτησή του θα πρέπει να σηματοδοτήσει μία αλλαγή ρότας στην Ευρώπη, κυρίως σε ό,τι αφορά την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων και την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού μοντέλου κοινωνίας. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.