Quantcast
Κουρουμπλής στον Realfm 97,8: Η Θεσσαλονίκη είναι ένα στρατηγικής σημασίας λιμάνι - enikonomia.gr
share

Κουρουμπλής στον Realfm 97,8: Η Θεσσαλονίκη είναι ένα στρατηγικής σημασίας λιμάνι

δημοσιεύτηκε:

Εάν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν έμπαινε σε μία διαδικασία αξιοποίησης ίσως θα έχανε το συγκριτικό του πλεονέκτημα, είπε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Διαχειριζόμαστε μία πραγματικότητα η οποία εκ των πραγμάτων επιβάλλει μία σειρά τέτοιων αναγκαστικών επιλογών, οι οποίες όμως σε μία άλλη φυσιολογική περίοδο της χώρας ενδεχομένως θα είχαν άλλο χαρακτήρα… Η χώρα είναι δεσμευμένη σε μία σειρά από επιλογές. Το ζήτημα είναι πώς αξιοποιείς αυτές τις αναγκαστικές επιλογές ώστε το όφελος για το κοινωνικό σύνολο, για το δημόσιο συμφέρον να είναι μεγαλύτερο. Εγώ πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση, στα ζητήματα αυτά της διαπραγμάτευσης έφερε συγκριτικά με άλλες περιπτώσεις καλύτερα αποτελέσματα, εξασφαλίζοντας την εργασιακή ειρήνη στην Θεσσαλονίκη και τη γενικότερη συμφωνία με τη δέσμευση που έχει κάνει ο Πρωθυπουργός για τον προβλήτα 1 να δοθούν χώροι στην κοινωνία και σε δημόσιους φορείς. Φτάσαμε σε ένα αποτέλεσμα το οποίο νομίζω ικανοποιεί όλους μας» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ερωτηθείς τι θετικό θα φέρει η επένδυση στη Θεσσαλονίκη ο κ. Κουρουμπλής απάντησε: «Η Θεσσαλονίκη είναι ένα στρατηγικής σημασίας λιμάνι που εάν δεν έμπαινε σε μία διαδικασία αξιοποίησης ίσως θα έχανε το συγκριτικό του πλεονέκτημα, διότι υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή λιμάνια που και αυτά μπαίνουν σε μία διαδικασία αξιοποίησης. Η Θεσσαλονίκη μπορεί να παίξει ένα πολύ μεγάλο ρόλο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής… Αποτελεί ένα κέντρο μεταφορών πολύ σημαντικό και κομβικό. Είμαστε σε μία εποχή μεγάλων αλλαγών, κάποια στιγμή μπορεί η Θεσσαλονίκη να συνδεθεί και με τον Δούναβη».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.