Quantcast
Μητσοτάκης: Με τα μέτρα που θα ψηφιστούν ο λογαριασμός Τσίπρα – Καμμένου φτάνει τα 12,5 δισ. ευρώ - ΤΩΡΑ - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Με τα μέτρα που θα ψηφιστούν ο λογαριασμός Τσίπρα – Καμμένου φτάνει τα 12,5 δισ. ευρώ – ΤΩΡΑ

δημοσιεύτηκε:

Η πρώτη αντίδραση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα, ήρθε με την ομιλία του στους τομεάρχες του κόμματος.

«Η κυβέρνηση έφερε 4ο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση. Τα περιβόητα αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο αν υπερβούμε τους πολύ υψηλούς στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Δεν υπάρχει καμία ρητή αναφορά για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και για την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση. Αυτοί που υπόσχονταν 13η σύνταξη, κόβουν και τη 12η σύνταξη».

«Με τα μέτρα που θα ψηφίσουν, ο λογαριασμός Τσίπρα -Καμμένου είναι 8,5 φορές περισσότερα από αυτό που ζητούσε το email Χαρδούβελη. Κανείς δεν ζητούσε μέτρα όπως περικοπές στις συντάξεις και μείωση του αφορολόγητου πριν από έναν χρόνο», είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:

«Ο κ. Τσίπρας για να μείνει στην εξουσία συμφώνησε σε ένα 4ο μνημόνιο, διαφορετικό και χειρότερο από το προηγούμενο. Ένα μνημόνιο που φτωχοποιεί την κοινωνία και ιδιαίτερα τη μεσαία τάξη. Ο κ.Τσίπρας ψηφίζει κάθε μέτρο που του ζητούν. Τρέμει τη λαϊκή ετυμηγορία. Εμείς δεν φοβόμαστε τις εκλογές, τις ζητάμε με αίσθημα ευθύνης και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στο αίτημά μας».

Πηγή: enikos.gr

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.