Quantcast
Κούλογλου: Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο Τόμσεν - Βελκουλέσκου - enikonomia.gr
share

Κούλογλου: Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο Τόμσεν – Βελκουλέσκου

δημοσιεύτηκε:

Στις εξελίξεις εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου και στο γεγονός ότι το σχέδιο Τόμσεν-Βελκουλέσκου για την Ελλάδα ακολουθείται κατά γράμμα, αναφέρθηκε ο Στέλιος Κούλογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον Alpha 98,9.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι η περυσινή συνομιλία των δύο στελεχών του ΔΝΤ, την οποία διέρρευσε ο ιστότοπος Wikileaks, προέβλεπε ακριβώς αυτό που συμβαίνει στην παρούσα φάση και που δεν είναι άλλο από την εφαρμογή παρελκυστικών πολιτικών οι οποίες θα αναγκάσουν την Ελλάδα να λάβει αποφάσεις «υπό απειλή ασφυξίας και κατάρρευσης».

Για το επερχόμενο Eurogroup, ο Στ. Κούλογλου εκτιμά ότι o «ο Σόιμπλε εξακολουθεί να είναι κυρίαρχος στο Eurogroup και εξακολουθεί να υπάρχει αυτή η άτυπη συμμαχία Σόιμπλε-ΔΝΤ που κάνει ακόμα δυσκολότερα τα πράγματα για εμάς». Υπό αυτό το πρίσμα, υποστήριξε ότι η ελληνική πλευρά είναι αναγκασμένη να αποδεχτεί ένα συμβιβασμό που ίσως δε θα περιλαμβάνει μια καθαρή λύση για το χρέος.

Τέλος, με αφορμή την τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του Λουκά Παπαδήμου και τις αντιδράσεις τις οποίες πυροδότησε, ο Στέλιος Κούλογλου είπε χαρακτηριστικά: «Είναι λυπηρό καταρχήν όλο αυτό το κλίμα που έχει διαμορφωθεί. Διότι αυτό το κλίμα στην πραγματικότητα επιβεβαιώνει τους τρομοκράτες οι οποίοι θα τρίβουν τα χέρια τους γιατί κατάφεραν με μια πράξη τους να διαμορφώσουν πολιτικό σκηνικό, πολιτική κατάσταση — αυτό επιθυμούν. Το συζητάει όλος ο κόσμος. Βάλανε αυτούς που οι ίδιοι μισούν να μαλώνουν μεταξύ τους. Από εκεί και μετά νομίζω ότι πρέπει να σοβαρευτούμε. Γιατί η τρομοκρατία είναι ένα σοβαρό θέμα — φανταστείτε τι θα είχε γίνει αν ο κ. Παπαδήμος είχε χάσει τη ζωή του. Θα είχαμε σχεδόν εμφύλιο πόλεμο.

Επίσης πρέπει να σταματήσει η υποκρισία που υπάρχει γύρω από το θέμα της τρομοκρατίας. Δε μπορούμε να χρησιμοποιούμε την τρομοκρατία για να κάνουμε πολιτική. Θα σας δώσω μόνο ένα παράδειγμα. Η ανάρτηση του κ. Φιλιππάκη ήταν απαράδεκτη — που έλεγε ότι δε θα είχε πρόβλημα να σκάσει μία βόμβα και στα πόδια του Στουρνάρα. Απαράδεκτη τελείως. Ο κ. Φιλιππάκης ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ. Εάν το είχε πει αυτό ένας του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε γίνει όχι σάλος, θα μιλάγαμε στα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Μητσοτάκης θα είχε ζητήσει πρόωρες εκλογές, να κρεμαστεί στο Σύνταγμα μαζί με τον Τσίπρα κλπ. Τώρα έχετε ακούσει τίποτα; Να γίνεται καμία αναφορά; Να εγκαλείται το ΚΚΕ; Όχι.

Χρησιμοποιείται η τρομοκρατία για να στριμώξουν την κυβέρνηση — μα δεν πάει έτσι. Πρέπει να υπάρξει και σ’ αυτό το θέμα μία μίνιμουμ συμφωνία. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Δε συμβαίνουν σε καμία άλλη χώρα. Να χρησιμοποιείται η τρομοκρατία για να χτυπήσουμε την κυβέρνηση ή για να παίξουμε πολιτικό παιχνίδι».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.