Quantcast
Την απόσυρση διάταξης που καταργεί το δικηγορικό απόρρητο ζητούν οι δικηγόροι - enikonomia.gr
share

Την απόσυρση διάταξης που καταργεί το δικηγορικό απόρρητο ζητούν οι δικηγόροι

δημοσιεύτηκε:

Την άμεση απόσυρση διάταξης νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που καταργεί το δικηγορικό απόρρητο, ζητά ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Βασίλης Αλεξανδρής, με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Ο κ. Αλεξανδρής χαρακτηρίζει απολύτως επιβεβλημένη την άμεση απόσυρση της επίμαχης διάταξης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε στις 26.5.2017 στη Βουλή και αφορά την «προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2015/2376/ΕΕ».

Η εν λόγω ρύθμιση είναι αντίθετη στο Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), την ευρωπαϊκή και ελληνική νομολογία και την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αναφέρεται στην επιστολή του κ. Αλεξανδρή σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «η προτεινόμενη -πλήρως αόριστη κατά περιεχόμενο- ρύθμιση, η οποία καταργεί συλλήβδην κάθε επαγγελματικό απόρρητο, παραγνωρίζει την ιδιαιτερότητα του δικηγορικού απορρήτου και αντιβαίνει σε θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος, αλλά και της ευρωπαϊκής και ενωσιακής δικαιοταξίας».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.