Quantcast
Politico: Γιατί η Ελλάδα αποτελεί de facto αποικία της Γερμανίας - enikonomia.gr
share

Politico: Γιατί η Ελλάδα αποτελεί de facto αποικία της Γερμανίας

δημοσιεύτηκε:

Το περιοδικό Politico με άκρως ειρωνικό ύφος αντιμετωπίζει τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα να βρει λύση για το χρέος στη Σύνοδο Κορυφής με αφορμή και τα όσα είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τα τηλεφωνήματα του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άνγκελα Μέρκελ.

Μάλιστα το κείμενο ξεκινά με τη φράση «Καημένε Αλέξη Τσίπρα»! Εδώ και ημέρες ο Έλληνας πρωθυπουργός προσπαθεί να εξασφαλίσει τους καλύτερους όρους για την χώρα του αλλά μέχρι στιγμής οι προσπάθειές αυτές του έχουν εξασφαλίσει περισσότερο χλεύη αντί για σεβασμό ειδικά στη Γερμανία» παρατηρεί το περιοδικό σε άρθρο του με τίτλο «Γιατί η Ελλάδα είναι μια ντε φάκτο αποικία χρέους».

«Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα αποφασίσουν στη συνάντηση του Λουξεμβούργου την Τρίτη για το αν θα δώσουν μια δόση μεγαλύτερη των 7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η Αθήνα θα πάρει τα χρήματα. Ο Σόιμπλε ο ίδιος δεσμεύθηκε γι’ αυτό την Τρίτη. Αλλά ο Τσίπρας θέλει κάτι πιο πολύτιμο: Ελάφρυνση χρέους» αναφέρεται στο άρθρο.

Όπως επισημαίνει ο συντάκτης για να γίνει αυτό θα πρέπει να πειστεί η Γερμανία, η χώρα στην οποία η Ελλάδα οφείλει τα περισσότερα χρήματα.

«Για το μεγαλύτερο τμήμα της δεκαετούς ύφεσης η Ελλάδα ήταν όμηρος των εγχώριων πολιτικών της. Τώρα είναι όμηρος της Γερμανίας» προστίθεται στο άρθρο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.