Quantcast
Ιταλικός Τύπος: Υπάρχει ένα επιπλέον περιεχόμενο στην συμφωνία - enikonomia.gr
share

Ιταλικός Τύπος: Υπάρχει ένα επιπλέον περιεχόμενο στην συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα κατάφερε να λάβει νέα δόση 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τους πιστωτές», γράφει σε σημερινό της άρθρο ιταλική εφημερίδα «La Repubblica». Παράλληλα, ο δημοσιογράφος Αλμπέρτο Ντ’ Αρτζένιο προσθέτει ότι «υπάρχει ένα επιπλέον περιεχόμενο στην συμφωνία» και εξηγεί:

«Οι Ευρωπαίοι υπόσχονται ότι το 2018 θα τεθούν σε ισχύ νέα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Κάτι που επέτρεψε στην Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία ήταν παρούσα στη συνεδρίαση, να πραγματοποιήσει άνοιγμα σε σχέση με την συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Πρόκειται για έναν όρο με τον οποίο οι Γερμανοί συνέδεαν το “ελεύθερο” στην καταβολή της νέας δόσης βοηθειών».

Η εφημερίδα της Ρώμης αναφέρει ότι «πρόκειται για έναν συμβιβασμό ο οποίος είναι αποτέλεσμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων των Βρυξελλών με την Ουάσιγκτον, το Βερολίνο και την Αθήνα». Πέρα από την οικονομική βοήθεια -τονίζεται- «οι Ευρωπαίοι υπόσχονται ότι μέχρι τα μέσα του ερχόμενου έτους θα λάβουν μια σειρά από μέτρα που θα ισχύσουν στο τέλος του προγράμματος διάσωσης -το καλοκαίρι του 2018- για να ελαφρυνθεί το βάρος που σηκώνει η Αθήνα σε ό,τι αφορά την πληρωμή των χρεών».

Η εφημερίδα «La Stampa», σε σχετικό της άρθρο, αναφέρεται, τέλος, στη δήλωση του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος τόνισε πως «η συμφωνία επιτρέπει στην Ελλάδα να γυρίσει σελίδα, κάτι το οποίο είναι προς το συμφέρον όλων», ενώ παράλληλα, υπογραμμίζει «το θάρρος της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών της».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.