Quantcast
Τσίπρας: Το σημείο εξόδου από τα μνημόνια είναι πλέον ορατό και μη αναστρέψιμο- ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Το σημείο εξόδου από τα μνημόνια είναι πλέον ορατό και μη αναστρέψιμο- ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Η Ευρώπη δεν μπορεί να καλυτερέψει αν δεν είναι προοδευτική, αν δεν γίνει κοινωνική” τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας (Progressive Caucus) στις Βρυξέλλες.

“Το σημείο εξόδου από τα μνημόνια είναι ορατό, ξεκάθαρο και μη αναστρέψιμο μετά τη συμφωνία του τελευταίου Eurogroup”, ανέφερε και πρόσθεσε:

“Προοδευτικοί, Οικολόγοι, Σοσιαλιστές έχουμε κοινό στόχο να αλλάξουμε αυτήν την Ευρώπη. Η Προοδευτική Συμμαχία είναι σημείο αναφοράς για όλους μας. Για μια ακόμη μια φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω για την αλληλεγγύη στην Ελλάδα από τους προοδευτικούς, σοσιαλιστές και οικολόγους”.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας “η επιλογή μας ήταν από την αρχή να μην ρισκάρουμε να θρυμματίσουμε την Ελλάδα, να μην απαξιώσουμε την αριστερή ιδεολογία στην Ευρώπη. Δεν ενστερνιζόμαστε τις πολιτικές λιτότητας. Δεν σταματήσαμε ποτέ να υλοποιούμε ένα παράλληλο πρόγραμμα που προστατεύει τους πιο ευάλωτους”.

“Φορείς, όπως το Eurogroup πρέπει να λειτουργούν πιο δημοκρατικά”

“Φορείς, όπως το Eurogroup πρέπει να λειτουργούν περισσότερο δημοκρατικά. Για εμάς εκδημοκρατισμός της Ευρωζώνης σημαίνει μια δομή διακυβέρνησης δημοκρατικής νομιμότητας και ανάληψης ευθυνών με συνεργασία προς την ανάπτυξη, με δημοσιονομικό καταμερισμό των ευθυνών και παραμερισμό του κοινωνικού αποκλεισμού” τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.


Δείτε εδώ το βίντεο της ομιλίας του πρωθυπουργού:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.