Quantcast
Αμερικανός πρέσβης στην «R»: Δεν έχει μειωθεί η δέσμευση των ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Αμερικανός πρέσβης στην «R»: Δεν έχει μειωθεί η δέσμευση των ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Στον Θανάση Κ. Τσίτσα

«Η Ελλάδα πείθει ότι αλλάζει σελίδα και είναι η στιγμή να χτίσουμε μια θετική δυναμική στον τομέα των επενδύσεων», τονίζει σε συνέντευξη του στη Realnews o Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν έντονο στρατηγικό συμφέρον να παραμείνει η Ελλάδα ένας πυλώνας σταθερότητας σε μία περίπλοκη και γεωστρατηγικά σημαντική περιοχή.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής μαζί με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, σε ημερίδα με τίτλο «Greece at a turning point», στο πλαίσιο του 6ου Greek Investment Forum στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, που διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ο κ. Πάιατ έκανε ειδική μνεία στο γεγονός ότι η πρόσφατη επένδυση της Calamos Investments στην ελληνική ασφαλιστική αγορά μέσω της Εθνικής, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα από την έναρξη της κρίσης, θα ανοίξει τον δρόμο για νέες αμερικανικές και ελληνοαμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Πατήστε ΕΔΩκαι διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.