Quantcast
Γάκης: Να γίνει υπόθεση όλων η νησιωτική ανάπτυξη - enikonomia.gr
share

Γάκης: Να γίνει υπόθεση όλων η νησιωτική ανάπτυξη

δημοσιεύτηκε:

«Η νησιωτική ανάπτυξη να γίνει υπόθεση όλων» αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης τονίζοντας ότι εκεί είναι που θα κριθεί η κυβέρνηση από τους κατοίκους των νησιών. Αναφέρεται επίσης στη φετινή τουριστική κίνηση στα νησιά, στην επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης, στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών και στη δυνατότητα προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Έχουμε επίγνωση των προβλημάτων που βιώνουν οι νησιωτικές κοινωνίες εξαιτίας της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας και της μακράς οικονομικής κρίσης. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να γεμίσουμε ένα αδειανό πουκάμισο. Γι’ αυτό, το κυβερνητικό πρόγραμμα για τα νησιά μας, πρέπει να αντιστοιχηθεί συνολικά στις ανάγκες αλλά και στις δυνατότητες της νησιωτικής κοινωνίας. Εκεί θα κριθούμε. Και ήδη κρινόμαστε. Καθημερινά. Με τη συνεπή στροφή μας προς ένα νέο εξωστρεφές μοντέλο, που χρησιμοποιεί ολοένα και περισσότερο τις «έξυπνες» τεχνολογίες σε όλους τους τομείς που αποτελούν τους σημαντικούς μοχλούς ανάπτυξης στη νησιωτική Ελλάδα: Στην αλιεία, στον αγρο-διατροφικό τομέα, στον τουρισμό και στον πολιτισμό. Στην αντιμετώπιση των δυσκολιών της ενδονησιακής επικοινωνίας των μικρών και απομακρυσμένων νησιών, στην ενεργειακή επάρκεια και στην υδατική αυτονομία τους. Και σε αυτό τον σχεδιασμό μας, δεν μπορεί παρά να βαδίζουμε με σύμμαχο την κοινωνία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γάκης και προσέθεσε αναφερόμενος στον ελληνικό τουρισμό:

«ο ελληνικός τουρισμός, που έδειξε αντοχή και δυναμική στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού, χρειάζεται ένα ρεαλιστικό στρατηγικό σχέδιο που θα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουριστικού προϊόντος και τη διαφοροποίηση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών. Που θα στηρίζεται σε παράγοντες που επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο, τη διασύνδεσή του με τον πολιτισμό και την τοπική αγροτική παραγωγή, με ένα συντονισμένο σχέδιο που θα προβάλλει διεθνώς τα ειδικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα των νησιών μας. Πιστεύω, ότι πρέπει να το δούμε όλοι σοβαρά . Έχουμε πετύχει στην ποσότητα. Στόχος μας τώρα η ποιότητα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.