Quantcast
Γερμανίδα ΥΠΟΙΚ: Οι ΗΠΑ διαχωρίστηκαν από την κοινή γραμμή σχετικά με τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας - enikonomia.gr
share

Γερμανίδα ΥΠΟΙΚ: Οι ΗΠΑ διαχωρίστηκαν από την κοινή γραμμή σχετικά με τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας

δημοσιεύτηκε:

Οι νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, τις οποίες προτείνουν οι Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί ενδέχεται να πλήξουν τις γερμανικές εταιρείες και να προσθέσουν ένα ακόμη πρόβλημα στις σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Ουάσινγκτον, εκτίμησε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Οικονομίας Μπριγκίτε Τσίπρις.

“Οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν την κοινή γραμμή που είχαν με την Ευρώπη αναφορικά με τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας”, δήλωσε η Τσίπρις στον τηλεοπτικό σταθμό ARD, προσθέτοντας ότι ελλείψει συντονισμού με την Ευρώπη, υπάρχει κίνδυνος να πληγούν γερμανικές εταιρείες.

Από την πλευρά του ένα γερμανικό επιχειρηματικό επιμελητήριο κατήγγειλε ότι τα αμερικανικά σχέδια για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας ίσως πλήξουν ευρωπαϊκές εταιρείες που δρατηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας και έχουν συμφέροντα στη Ρωσία και επεσήμανε ότι φαίνονται σχεδιασμένες να ενισχύσουν τις αμερικανικές εξαγωγές ενέργειας στην Ευρώπη.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Βερολίνο, η Γερμανική Επιτροπή για τις Οικονομικές Σχέσεις με την Ανατολική Ευρώπη ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να παραμείνει ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από την Ευρώπη εις βάρος των ΗΠΑ ως “η απολύτως τελευταία επιλογή”, αν επηρεαστούν οι ευρωπαϊκές εταιρείες.

Εξάλλου η Επιτροπή, σφοδρή επικρίτρια των κυρώσεων που υιοθετήθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από τους Αμερικανούς βουλευτές, αναθεώρησε προς τα πάνω στο 20%, από 10% που ήταν αρχικά, τις προβλέψεις της για την ενίσχυση των γερμανικών εξαγωγών στη Ρωσία φέτος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.