Quantcast
Bloomberg: Δεν έχουν τελειώσει οι δύσκολες ώρες για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Δεν έχουν τελειώσει οι δύσκολες ώρες για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

«Οι δύσκολες ώρες για την Ελλάδα δεν έχουν περάσει», αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, που φέρει τον τίτλο «Ο δρόμος της Ελλάδας προς την έξοδο στις αγορές: 140 μεταρρυθμίσεις έγιναν, μένουν πολλές ακόμη».

«Το πρόβλημα είναι», εξηγεί το δημοσίευμα, «ότι η επιστροφή της χώρας στις αγορές εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Δεκάδες από τα 140 μέτρα που συμφωνήθηκαν βρίσκονται σε διάφορα στάδια εφαρμογής και απαιτούνται περισσότερες από 100 συμπληρωματικές ενέργειες για να αποκτήσει η χώρα πρόσβαση στα υπόλοιπα κεφάλαια των 26,9 δισ. Ευρώ, πριν τελειώσει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο 2018».


«Οι απαιτήσεις των δανειστών για επιπλέον μέτρα απειλούν να καταστήσουν εκρηκτική την πολιτική σκηνή στην Ελλάδα, καθώς το κόστος της οικονομικής κρίσης είναι δυσβάσταχτο για πολίτες και επιχειρήσεις», αναφέρεται στο ρεπορτάζ και προστίθεται πως «την ώρα που η λιτότητα «πνίγει» την Ελλάδα, τα επίπεδα της φτώχειας όλο και αυξάνονται, η χώρα είναι απαραίτητο να συνεχίζει τις διαρθρωτικές αλλαγές, όταν οι πιστωτές απαιτούν επιπλέον δυσβάσταχτα μέτρα».

Το ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg, υπογραμμίζει επίσης πως «το εισόδημα του μέσου νοικοκυριού έχει μειωθεί, τουλάχιστον, κατά 40%, κατά τη διάρκεια της κρίσης, ο κίνδυνος της φτώχειας έχει αυξηθεί 35,6%, οι περικοπές των συντάξεων είναι τεράστιες και όλα αυτά… κάτω από υπερφολόγηση».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.