Quantcast
Κατρούγκαλος στον Realfm 97,8: Ο πρόεδρος Μακρόν προειδοποίησε το ΔΝΤ να μη θέσει νέα προαπαιτούμενα - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος στον Realfm 97,8: Ο πρόεδρος Μακρόν προειδοποίησε το ΔΝΤ να μη θέσει νέα προαπαιτούμενα

δημοσιεύτηκε:

Σημαντική χαρακτήρισε την προειδοποίηση Μακρόν προς το ΔΝΤ ότι δεν πρέπει να θέσει νέα προαπαιτούμενα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί σε μια στιγμή που η Ευρώπη πάει να διορθώσει την πορεία της, να έρθει ένας οργανισμός να την υπονομεύσει.

«Είναι, ίσως, η σημαντικότερη στιγμή της επίσκεψης Μακρόν, η προειδοποίησή του προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ότι δεν πρέπει να θέσει νέα προαπαιτούμενα. Αυτό το είπε ρητά. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, όταν ένας Πρόεδρος της Γαλλίας, στις επίσημες δηλώσεις του, λέει κάτι τέτοιο, δεν το λέει για να το ακούσουμε εμείς και να χαρούμε», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Και ο κ. Κατρούγκαλος, πρόσθεσε: «Αυτό είναι μία προειδοποίηση προς το ΔΝΤ, ότι μία στιγμή που η Ευρώπη πάει να μαζέψει τον εαυτό της, και φαινόταν καταδικασμένη σε μία θανατική καταδίκη, να βρει ένα νέο μέλλον, δεν μπορεί να έρθει ένα Οργανισμός έξω από την Ευρώπη και να υπονομεύσει αυτήν την πορεία».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.