Quantcast
Καταφθάνει η αξιολόγηση των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ - enikonomia.gr
share

Καταφθάνει η αξιολόγηση των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ

δημοσιεύτηκε:

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έβγαλε σε διαβούλευση το σχέδιο για την αξιολόγηση των υπαλλήλων της η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: “Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προς διαβούλευση με το προσωπικό της Αρχής, το σχέδιο κανονιστικής απόφασης για την ειδική εφάπαξ αξιολόγηση, υποχρέωση που προβλέπεται από τον ιδρυτικό νόμο της Αρχής, καθώς και τα Περιγράμματα θέσης Εργασίας της ΑΑΔΕ.

Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα παραπάνω, μπορούν να το κάνουν στο [email protected]

H παρούσα διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 6 Οκτωβρίου.

Θα ακολουθήσει διάλογος με το προσωπικό της ΑΑΔΕ για όλα τα υπόλοιπα θέματα, που αφορούν στο νέο σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, στη βάση των σχεδίων, που ετοιμάζονται από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Αρχής.

Στην ίδια διεύθυνση, έχει αναρτηθεί και μια σύντομη παρουσίαση των βασικών αρχών του σχεδίου Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού της ΑΑΔΕ.

Παράλληλα, με αφορμή την έναρξη της διαβούλευσης, ο Διοικητής της Αρχής, Γιώργος Πιτσιλής, και τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, απέστειλαν επιστολή προς το σύνολο των εργαζομένων στην ΑΑΔΕ”.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής, απέστειλε ειδική επιστολή στους υπαλλήλους στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης η οποία έχει ως εξής:

“Αγαπητές, Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Οι πολίτες που αγωνίζονται καθημερινά, σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, για να είναι συνεπείς με τις φορολογικές υποχρεώσεις τους περιμένουν από εμάς να διαχειριζόμαστε τους πόρους που μας διατίθενται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η μόνη οδός για να επιτελέσουμε αποτελεσματικά τον κεντρικό ρόλο μας στη λειτουργία του Κράτους είναι να θεσπίσουμε ένα νέο, σύγχρονο σύστημα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού μας, βασισμένο στις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της δίκαιης αξιολόγησης και ανταμοιβής των στελεχών μας. Απαλλαγμένο από πρακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος.
Ένα νέο σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, που θα σας επιτρέψει να αναδείξετε και να αξιοποιήσετε τις ικανότητές σας, να έχετε τις ευκαιρίες που δικαιούστε για να εξελιχθείτε επαγγελματικά στην ΑΑΔΕ, αλλά και να βελτιώνεστε διαρκώς μέσω της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Το νέο αυτό σύστημα δεν οδηγεί σε μείωση των σημερινών αποδοχών σας. Αντίθετα, αποσκοπεί στο να εξασφαλίσει ότι οι αποδοχές θα διαμορφώνονται όχι μόνο με βάση τα τυπικά προσόντα και τα χρόνια υπηρεσίας, αλλά και με βάση το έργο που ο καθένας παράγει στη θέση εργασίας που βρίσκεται.

Πολύ περισσότερο, στόχος της σημαντικότερης ίσως μεταρρύθμισης στη σύγχρονη ιστορία της φορολογικής διοίκησης είναι να διαμορφώσουμε μια ισχυρή και αποτελεσματική Ανεξάρτητη Αρχή, εφάμιλλη των καλύτερων διοικήσεων διεθνώς, που θα παρέχει στους υπαλλήλους της τις κατάλληλες συνθήκες για να ασκήσουν το έργο τους και θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών.

Με αυτές τις σκέψεις, εγκαινιάζουμε σήμερα το διάλογο με όλους σας για το νέο σύστημα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού. Στην παρούσα φάση τίθενται σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο κανονιστικής απόφασης για την ειδική εφάπαξ αξιολόγηση, υποχρέωση που προβλέπεται από τον ιδρυτικό νόμο της Αρχής, καθώς και τα Περιγράμματα θέσης Εργασίας της ΑΑΔΕ. Θα ακολουθήσει διάλογος και για όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν το νέο σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, στη βάση των σχεδίων που ετοιμάζονται από την Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού μας.

Η υλοποίηση του νέου συστήματος είναι ένα πολυσύνθετο έργο και στην πορεία πολλά ερωτήματα θα πρέπει να απαντηθούν. Είμαι όμως πεπεισμένος ότι, εάν εργαστούμε όλοι μαζί, δεν θα υπάρξει πρόβλημα για το οποίο δεν θα βρούμε λύση. Άλλωστε, δεν υπάρχει καλύτερος θεματοφύλακας εφαρμογής των αρχών μας από τους ίδιους τους εργαζόμενους στην ΑΑΔΕ”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.