Quantcast
Ο Χατζηδάκης στον Realfm 97,8: Η κυβέρνηση είναι βαρίδι στην οικονομία - enikonomia.gr
share

Ο Χατζηδάκης στον Realfm 97,8: Η κυβέρνηση είναι βαρίδι στην οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Στην κατάσταση της ελληνικής οικονομία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

“Η οικονομία θα μπορούσε να έχει γυρίσει σελίδα εδώ και 2,5 – 3 χρόνια. Είχε ξεκινήσει ήδη το 2014, όλοι οι διεθνείς οργανισμοί προέβλεπαν ανάπτυξη 3%. Αυτή η κυβέρνηση τα έκανε μούσκεμα, κάναμε βήματα προς τα πίσω… Φέτος, θα μπορούσαμε να έχουμε 25 δισ. παραπάνω ακαθάριστο εθνικό προϊόν, που σημαίνει 6.500 παραπάνω εισόδημα σε κάθε νοικοκυριό σε ετήσια βάση. Η ζημιά αυτή έχει την υπογραφή του κ. Τσίπρα, του κ. Καμμένου και του κ. Τσακαλώτου” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε:

“Όλη αυτή η εικόνα στον προϋπολογισμό, είναι αποτέλεσμα τριών πραγμάτων. Πρώτον, των προκαταβολών φόρου. Δεύτερον των διπλών εισφορών, δηλαδή με την αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος έχουμε τις εισφορές του 2017 στο σακούλι του προϋπολογισμού, αλλά και το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και τρίτον και κυριότερο είναι αποτέλεσμα του ότι 250.000 περίπου συνταξιούχοι περιμένουν στην ουρά για να πάρουν τη σύνταξη τους. Μέσω της ομηρίας των συνταξιούχων και των άλλων δύο παραμέτρων επιτυγχάνονται οι στόχοι του προϋπολογισμού… Δεν μπορεί να πανηγυρίζουν στην πλάτη των συνταξιούχων, κρατώντας σε ομηρία τους συνταξιούχους”.

“Έχουμε μία κυβέρνηση που είναι βαρίδι στην οικονομία. Αν αυτή την ώρα κάποιος υπονομεύει τις προοπτικές της οικονομίας, έπειτα από τόσο μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή και τόσες πολλές διαρθρωτικές αλλαγές, είναι η ίδια η κυβέρνηση… Η κυβέρνηση δεν έχει στο DNA της την επιχειρηματικότητα. Είναι κυβέρνηση περισσότερο προσανατολισμένη στην ελεημοσύνη” σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Χατζηδάκης προέβλεψε ότι ο κ. Τσίπρας θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές το καλοκαίρι του 2018 λέγοντας ότι “νομίζω ότι θα πάει νωρίτερα σε εκλογές για να περιορίσει την έκταση της ήττας του. Εγώ νομίζω του χρόνου το καλοκαίρι, εάν πάνε όλα θετικά και κλείσει αυτό το πρόγραμμα, ο ίδιος θα πει ότι ‘δήθεν απελευθέρωσε την Ελλάδα από τα μνημόνια’, θα πασπαλίσει την προεκλογική του καμπάνια και με λίγη αριστερή συνταγματική αναθεώρηση και θα πάει έτσι στις εκλογές ελπίζοντας ότι ακόμα μία φορά θα μπορέσει να εξαπατήσει τους Έλληνες”.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.