Quantcast
Στο μικροσκόπιο της τρόικα η συμφωνία για τα F-16 – Τι λέει εκπρόσωπος της Κομισιόν - enikonomia.gr
share

Στο μικροσκόπιο της τρόικα η συμφωνία για τα F-16 – Τι λέει εκπρόσωπος της Κομισιόν

δημοσιεύτηκε:

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Εκπρόσωπος της Κομισιόν απαντώντας σε ερώτηση του real.gr για το κόστος αναβάθμισης των F-16 δήλωσε τα εξής: «Αναμένουμε ότι όλες οι πρωτοβουλίες των ελληνικών αρχών πρέπει να είναι συνεπείς με τους στόχους του προγράμματος στήριξης και να σέβονται τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί υπό το μνημόνιο κατανόησης, περιλαμβανομένης της μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής στρατηγικής».


Ο ίδιος εκπρόσωπος εξήγησε ότι «οι θεσμοί θα κάνουν την απαραίτητη αξιολόγηση, περιλαμβανομένης και της αξιολόγησης των αμυντικών δαπανών, για να διαπιστώσουν αν και κατά οπόσον ισχύει η παραπάνω δέσμευση».

«Η τρόικα περιμένει να μάθει για τα F-16 και τα 2,4 δισ. δολάρια»

Η συμφωνία ύψους 2,4 δισ. δολαρίων για αναβάθμιση των ελληνικών F-16 από τις ΗΠΑ, που ανακοίνωσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Λευκό Οίκο, έχει μπει στο μικροσκόπιο της τρόικας.

Μάλιστα νωρίτερα, πηγή της ΕΕ ανέφερε ότι το ζήτημα των αμυντικών δαπανών και της αναβάθμισης των F-16 θα συζητηθεί με τους θεσμούς, αν η κυβέρνηση παρουσιάσει τέτοιο έξοδο.

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.