Quantcast
Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη ζητούν οι γιατροί για τον συμψηφισμό των οφειλών του ΕΟΠΥΥ - enikonomia.gr
share

Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη ζητούν οι γιατροί για τον συμψηφισμό των οφειλών του ΕΟΠΥΥ

δημοσιεύτηκε:

Καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη, έκανε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, για την «αιφνιδιαστική» όπως αναφέρει, απόφαση του ΕΟΠΥΥ που αφορά στον συμψηφισμό των οφειλών του φορέα, με το ποσό rebate και clawback που οφείλει ο κάθε πάροχος για τα έτη 2013 και εφεξής, «χωρίς ωστόσο, ο φορέας να έχει προβεί σε ολική αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών του».

Αναφέρει ότι τα ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ έχουν αφήσει μεγάλα ποσά ληξιπρόθεσμα προς τους γιατρούς, «για τα οποία φέρει την αποκλειστική ευθύνη ο ΕΟΠΥΥ ως καθολικός διάδοχος. Οφείλει λοιπόν, πρώτα να προβεί σε ολική αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων και αφού αποπληρωθούν πλήρως τα ληξιπρόθεσμα, να ξεκινήσει η καταβολή 120 δόσεων, όπως ισχύει και για τους λοιπούς οφειλέτες του δημοσίου».

Ο ΙΣΑ θεωρεί «απαράδεκτο το γεγονός, ότι οι γιατροί καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό του clawback για τα έτη 2013-2015, με υποκοστολογημένο τιμοκατάλογο κατά 70%, το οποίο εφαρμόζεται από το 2016. Επιπρόσθετα, η προθεσμία των τριών ημερών που έδωσε ο φορέας είναι ασφυκτική, ειδικά για τα μικρά εργαστήρια και πολυϊατρεία, ενώ καθιστά οποιαδήποτε προσπάθεια ελέγχου της ορθότητας των στοιχείων που αναρτήθηκαν πρακτικά αδύνατη».

Ο ΙΣΑ ζητεί την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, καθώς, όπως αναφέρει, «αυτή η απόφαση οδηγεί αυτονόητα στον αφανισμό των γιατρών, καθότι αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν ενόψει των οφειλών του ΕΟΠΥΥ και της φορολογικής και ασφαλιστικής λαίλαπας».


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.