Quantcast
Μαξίμου για ΝΔ: Ο μηχανισμός ψεύδους και προπαγάνδας αυτοεξευτελίζεται ξανά - enikonomia.gr
share

Μαξίμου για ΝΔ: Ο μηχανισμός ψεύδους και προπαγάνδας αυτοεξευτελίζεται ξανά

δημοσιεύτηκε:

“Ο μηχανισμός ψεύδους και προπαγάνδας της ΝΔ αυτοεξευτελίζεται ξανά”, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, απαντώντας στη ΝΔ, σχετικά με στοιχεία για την εγκληματικότητα που έδωσε νωρίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν αναλυτικά ότι “ο μηχανισμός ψεύδους και προπαγάνδας της ΝΔ, προφανώς εσκεμμένα παρουσιάζει την αναφορά του Πρωθυπουργού στη σύγκριση της τρέχουσας χρονιάς με την περσινή, ως δήθεν σύγκριση της περιόδου 2012-2014 με αυτή των ετών 2015-2017”.

Σχολιάζουν ότι “σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασώσει το ναυάγιο του κ. Μητσοτάκη στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, η ΝΔ, καταλήγει στον αυτοεξευτελισμό”. Κατηγορούν τη ΝΔ ότι “επιτίθεται στον Πρωθυπουργό αποδίδοντας του πράγματα, τα οποία δεν είπε ποτέ”.

Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνουν ότι “ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε όχι μόνο σε συγκριτικά στοιχεία της περιόδου 2012-2014 με την περίοδο 2015-2017, αλλά και σε συγκριτικά στοιχεία του 2016 σε σχέση με το 2017. Αναδεικνύοντας έτσι, τη διαρκή βελτίωση χρόνο με τον χρόνο, της εικόνας στο πεδίο της μείωσης της εγκληματικότητας”.

Ως προς αυτό, οι ίδιες πηγές παραθέτουν επί λέξει τι ανέφερε ο πρωθυπουργός στο συγκεκριμένο κομμάτι της ομιλίας του:

“Επίσης, σε σύγκριση με πέρυσι:

– Καταγράφεται μείωση στις απάτες – σημαντικό για περίοδο κρίσης, όπως και στις υποθέσεις πλαστογραφίας

– Μείωση κατά 6,8% στις κλοπές – διαρρήξεις καταστημάτων,

μείωση 8,6% στις κλοπές – διαρρήξεις σε σπίτια

– Μείωση στην παραβατικότητα στο πεζοδρόμιο – 67% κάτω στις αρπαγές τσαντών, όπως και μείωση 75% στις ληστείες με αρπαγή τσαντών

– Μείωση 21,9% σε ληστείες εντός σπιτιών

– Μείωση 21,5% στις ληστείες σούπερ μάρκετ”

Οι πηγές της κυβέρνησης, καταλήγουν σημειώνοντας ότι η πηγή των στοιχείων τα οποία παρέθεσε ο πρωθυπουργός, είναι ο πίνακας που δημοσίευσε η ΕΛΑΣ, για το Α’ Εξάμηνο του 2017.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.