Quantcast
Φάμελλος για Paradise Papers: Απίστευτο πάρτι με δισεκατομμύρια ευρώ και δολάρια - enikonomia.gr
share

Φάμελλος για Paradise Papers: Απίστευτο πάρτι με δισεκατομμύρια ευρώ και δολάρια

δημοσιεύτηκε:

«Η Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή είναι ένα χαλκείο ψευδών πληροφοριών» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

Ο κ. Φάμελλος χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη ατιμία» τη δημοσιοποίηση, από τον Άδωνι Γεωργιάδη, φωτογραφιών, στις οποίες ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι εμφανίζονταν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μαζί με τον βασικό εμπλεκόμενο στην υπόθεση Αυγενάκη, Παναγιώτη Μπαμπάμτση.

«Οι κοκορομαχίες, που προσπαθεί να δημιουργήσει ο κ. Γεωργιάδης, μάλλον θέλουν να καλύψουν και σοβαρά προβλήματα ανομίας μέσα στη ΝΔ και σ’ αυτό σέρνει και τον κ. Μητσοτάκη» σχολίασε ο κ. Φάμελλος, ενώ επισήμανε πως η συζήτηση για τα θέματα της ανομίας, που έγινε και στη Βουλή, έχει δείξει ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη πρόοδος, όσον αφορά τουλάχιστον τους αριθμούς των επιθέσεων, των διαρρήξεων, των παραβάσεων και των παραβατικών συμπεριφορών τα τελευταία δύο χρόνια.

Με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο αν. υπουργός σημείωσε ότι η Αριστερά σταθερά καταδικάζει οποιαδήποτε πράξη βίας «πολύ δε περισσότερο, όταν αυτή η πράξη βίας γίνεται στο όνομα των δικαιωμάτων και είναι εις βάρος των δικαιωμάτων».

Αναφερόμενος στο μήνυμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, που μέσω twitter σχολίασε ότι «την ώρα που η διεθνής κοινή γνώμη ασχολείται με τα έγγραφα των οικονομικών παραδείσων έχουμε τρομοκρατική ενέργεια», ο κ. Φάμελλος σημείωσε πως «ποτέ οι πράξεις βίας δε λειτούργησαν υπέρ των δικαιωμάτων των πολιτών και πολλές φορές αλλάζουν την ατζέντα, τα θέματα συζήτησης και λειτουργούν αποπροσανατολιστικά και αυτό εννοούσε ο κ. Καμμένος».

Σε ό,τι αφορά την έρευνα των Paradise Papers σχολίασε ότι «τελικά αποκαλύπτεται με έναν πολύ ηχηρό τρόπο, πως ενώ οι παγκόσμιοι ηγέτες και αρχηγοί τραπεζικών συστημάτων και οικονομικών οργανισμών μας μιλάγανε για δημοσιονομική πειθαρχία και για έναν πουριτανισμό στην οικονομική πολιτική, από την πίσω πόρτα αυτού του συστήματος εξουσίας γινόταν ένα απίστευτο πάρτι με δισεκατομμύρια ευρώ και δολάρια, τα οποία προέκυπταν από τις κοινωνίες μας, από την εργασία ανθρώπων τίμιων».

Επισήμανε δε πως η διαλεύκανση αυτής της μεγάλης παγκόσμιας οικονομικής υπόθεσης «είναι κεντρικό ζήτημα για να αλλάξουμε δρόμο, κατεύθυνση» υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι «η χώρα έχει υποφέρει από μία τέτοια διαχείριση οικονομίας, όπου κάποιοι πήραν γρήγορα τον αφρό της οικονομίας, πήραν τα δάνεια με αέρα και φύγαν σε οικονομικούς παραδείσους».

Ερωτηθείς, εξάλλου, σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης ο κ. Φάμελλος είπε: «Η αξιολόγηση προχωρά, υπάρχει ένα καλό κλίμα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε, δεν πρέπει να επαναπαυτούμε, για εμάς ο Νοέμβριος είναι ένας μήνας που θα κλείσουν πάρα πολλές εκκρεμότητες. Τα περισσότερα που έχουμε να διαχειριστούμε είναι τεχνικά ζητήματα, που ολοκληρώνουμε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και είναι απολύτως θετικό και το κλίμα της συζήτησης και η προετοιμασία της ελληνικής πλευράς είναι πληρέστατη».

Κληθείς να σχολιάσει τις διεργασίες για τη συγκρότηση του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς παρατήρησε: «Εμείς θα θέλαμε να συζητήσουμε για πολιτικές στην ελληνική κοινωνία και όχι για πρόσωπα. Είναι φανερό από τις διαφορετικές απόψεις που ακούγονται σε αυτόν τον εσωτερικό διάλογο, που κάνουν οι υποψήφιοι αρχηγοί, ότι έχουν τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις».

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.