Quantcast
Ο Μπαλτάς καταγγέλλει μέσω Realfm 97,8 σκάνδαλο με Ταμείο του υπουργείου Πολιτισμού - enikonomia.gr
share

Ο Μπαλτάς καταγγέλλει μέσω Realfm 97,8 σκάνδαλο με Ταμείο του υπουργείου Πολιτισμού

δημοσιεύτηκε:

Για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο, τη χρηματοδότηση και την εν γένει λειτουργία του “Ταμείου Αλληλοβοήθειας” του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, μίλησε στον Realfm 97,8 και τον Μάνο Νιφλή, o πρώην υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς.

“Υπάρχει ένα θέμα θεσμικό, γιατί αυτό το Ταμείο δεν καμία απολύτως ουσιώδη νομική υπόσταση και ταυτοχρόνως εκτός από τα διοικητικά υπάρχει και ένα τεράστιο πρόβλημα οικονομικό. Γιατί αυτό το Ταμείο παίρνει, αν είναι ποτέ δυνατόν, ποσοστό επί των πωλητέων του ΤΑΠΑ, όσο ανεβαίνουν τα έσοδα του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων ανεβαίνουν και τα έσοδα του Ταμείου και το Ταμείου δεν έχει καμία απολύτως άλλη δραστηριότητα πλην ενός παιδικού σταθμού. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ζητήματα διαχείρισης όλων των ειδών που υπέπιπταν σιγά σιγά στην αντίληψη μας και έπρεπε να τα στοιχειοθετήσουμε όλα μαζί” εξήγησε ο πρώην υπουργός.

“Είναι ένα περίεργο μόρφωμα που θέλει και θεσμική διερεύνηση διότι είναι σαν να υπάρχει ένα Ταμείο για να πηγαίνει ανεξέλεγκτα δημόσιο χρήμα” τόνισε ο κ. Μπαλτάς.

Ο κ. Μπαλτάς πρόσθεσε επίσης ότι “δεν νομίζω ότι η κ. Κονιόρδου θα έχει κάποια αντίρρηση με αυτή την κίνηση”.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.