Quantcast
Παπαγγελόπουλος: Η κυβέρνηση θα βάλει σύντομα τέλος στα μνημόνια - enikonomia.gr
share

Παπαγγελόπουλος: Η κυβέρνηση θα βάλει σύντομα τέλος στα μνημόνια

δημοσιεύτηκε:

«Η κρίση στην πατρίδα μας, τα μνημόνια, η υπερφορολόγηση, η οικονομική και ψυχολογική εξουθένωση όχι μόνο της μεσαίας τάξης αλλά σχεδόν ολόκληρου του ελληνικού λαού, δεν οφείλεται στη σημερινή κυβέρνηση αλλά στο φαύλο παλαιό πολιτικό σύστημα και στην εγκληματικά κακομαθημένη οικονομική ελίτ της χώρας», επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Οι οποίοι (πολιτικό σύστημα-οικονομική ελίτ) «όχι μόνο οδήγησαν τη χώρα σε οικονομική, ηθική και πολιτική χρεοκοπία, αλλά προσπάθησαν και προσπαθούν να διασωθούν μαζί με τα προνόμιά τους σε βάρος του ελληνικού λαού αδιαφορώντας για την εξαθλίωσή του», καταγγέλλει ο υπουργός και προειδοποιεί: «Αυτό το έγκλημα δεν παραγράφεται στη συνείδηση των Ελλήνων και γι’ αυτό παλινόρθωση των Βουρβόνων της διαπλοκής δεν πρόκειται να υπάρξει», αναφέρει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, σχολιάζοντας την υπόθεση των “Paradise Papers”, που συνδέονται με offshore εταιρείες και πρόσωπα που εδρεύουν σε «φορολογικούς παραδείσους».

Εξάλλου, ο κ. Παπαγγελόπουλος καταθέτει, μέσω του ΑΠΕ/ΜΠΕ, τη βεβαιότητά του ότι «η σημερινή κυβέρνηση σύντομα θα βάλει τέλος στα μνημόνια και στη κρίση που τα προκάλεσαν».

Αναφερόμενος στον νέο νόμο για πόθεν έσχες την κατάθεση του οποίου προανήγγειλε πρόσφατα στη Βουλή, ο κ. Παπαγγελόπουλος τονίζει μιλώντας στο Πρακτορείο πως «οι βασικοί άξονες του νέου νόμου θα είναι η διαφάνεια, η ισονομία και ο σεβασμός στην ιδέα της Δικαιοσύνης» ενώ ειδικότερα για το πόθεν έσχες των δικαστών, σημειώνει ότι «η τήρηση δε, των υποχρεώσεών τους αποτελεί και τη μεγάλη δύναμή τους, γιατί η διατήρηση του ηθικού πλεονεκτήματος τους εξασφαλίζει το σεβασμό, την εμπιστοσύνη και την αγάπη του λαού».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.