Quantcast
Επίθεση στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για την επίσκεψη Ερντογάν και τις δηλώσεις για τη Συνθήκη της Λωζάννης - enikonomia.gr
share

Επίθεση στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για την επίσκεψη Ερντογάν και τις δηλώσεις για τη Συνθήκη της Λωζάννης

δημοσιεύτηκε:

Επίθεση στην κυβέρνηση για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, αλλά και τις δηλώσεις του περί της Συνθήκης της Λωζάννης και της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΝΔ: Ασυγχώρητη προχειρότητα και αδικαιολόγητο έλλειμα προετοιμασίας της κυβέρνησης

Πηγές της ΝΔ αναφέρουν, σχετικά με την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα τοποθετηθεί συνολικά για την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας, αφού ολοκληρωθεί.

«Ωστόσο, όσα παρακολουθούμε μέχρι στιγμής δείχνουν ασυγχώρητη προχειρότητα και αδικαιολόγητο έλλειμμα προετοιμασίας εκ μέρους της κυβέρνησης. Υπενθυμίζουμε ότι η ΝΔ είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να ενημερώσει εγκαίρως την επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για την επίσκεψη του κ. Ερντογάν, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς το αρνήθηκε» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Ποτάμι: «Γιατί έπρεπε να γίνει τώρα αυτή η επίσκεψη;»

«Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας θέτει με τον πιο επίσημο τρόπο στην Αθήνα τις τουρκικές διεκδικήσεις», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Το Ποτάμι σχολιάζει επίσης ότι ο κ. Ερντογάν πίσω από τη διατύπωση περί «επικαιροποίησης» μιλάει σαφώς για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης θέτοντας ανοιχτά ζητήματα που αφορούν στο Αιγαίο και στη Θράκη. Υποκατέστησε μάλιστα το Διεθνές Δίκαιο με το «πολιτικό δίκαιο».

«Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη χθεσινή δήλωσή του, επεσήμανε ότι «επισκέψεις σε επίπεδο Αρχηγού Κράτους γίνονται όταν οι σχέσεις ανάμεσα σε δύο χώρες έχουν φτάσει στο καλύτερο σημείο. Κι αυτό δεν συμβαίνει σήμερα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία». Οι τοποθετήσεις του Τούρκου Προέδρου εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της επίσκεψης σε αυτή τη συγκυρία. Μια επίσκεψη που αποβαίνει σε βάρος των εθνικών συμφερόντων αλλά και εις βάρος των διμερών σχέσεων, που είναι ανάγκη και για την Ελλάδα και την Τουρκία αλλά και για την ευρύτερη περιοχή να βελτιωθούν κι όχι να επιβαρυνθούν» καταλήγει το Ποτάμι.

Ένωση Κεντρώων: Η Κυβέρνηση ανοήτως διευκόλυνε τους Τούρκους

«Η συνάντηση Ερντογάν- Παυλόπουλου έδωσε την ευκαιρία στους Τούρκους να προβάλουν τις ανήθικες διεκδικήσεις τους, ενώπιον του πρώτου πολίτη της χώρας».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων αμέσως μετά τη συνάντηση Παυλόπουλου-Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η συνάντηση Ερντογάν- Παυλόπουλου έδωσε την ευκαιρία στους Τούρκους να προβάλουν τις ανήθικες διεκδικήσεις τους, ενώπιον του πρώτου πολίτη της χώρας.

Το ότι ο κ. Παυλόπουλος έδωσε κάποιες απαντήσεις δεν διασώζει τα πράγματα, γιατί τους Τούρκους τους ενδιέφερε να θέσουν επίσημα και ωμά τις αξιώσεις τους και να ενισχύσουν μέσα στην Τουρκία το πεσμένο από τις οσμές σκανδάλων, προφίλ του Ταγίπ Ερντογάν.

Η Κυβέρνηση ανοήτως διευκόλυνε τους Τούρκους σε αυτό τους το παιχνίδι».


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.