Quantcast
Νέο μήνυμα Τσίπρα σε Ερντογάν: Μόνο με την Συνθήκη της Λωζάννης θα ζήσουμε ειρηνικά στα Βαλκάνια - enikonomia.gr
share

Νέο μήνυμα Τσίπρα σε Ερντογάν: Μόνο με την Συνθήκη της Λωζάννης θα ζήσουμε ειρηνικά στα Βαλκάνια

δημοσιεύτηκε:

Έχουμε ένα νέο θεσμό που είναι σημαντικός για την κοινή πορεία των χωρών(Ελλάδας – Βουλγαρίας – Σερβίας – Ρουμανίας) αλλά και την προοπτική των Βαλκανίων, επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Βελιγράδι μετά την ολοκλήρωση της 2ης τετραμερούς συνόδου αυτών των χωρών.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο συμβολισμός της τετραμερούς συνόδου με τρεις χώρες της ΕΕ συν τη Σερβία που παίζει καθοριστικό ρόλο στην περιοχή.

Και συνέχισε λέγοντας ότι, μόνο μέσα από τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις όπως της Λοζάνης, μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά στην περιοχή των Βαλκανίων.

Η συνεργασία των τεσσάρων χωρών και η βουλγαρική προεδρία μας δίνουν μια ευκαιρία να αναδείξουμε τις κοινές πεποιθήσεις και ιδέες, και να αναδείξουμε την «ατζέντα της Θεσσαλονίκης» του 2003 για το μέλλον των Βαλκανίων, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Τέλος ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι, είναι αναγκαίο το επόμενο διάστημα «να βρισκόμαστε ολοένα και περισσότερο στο ίδιο τραπέζι και οι τέσσερις μεταξύ μας και ο καθένας με τον γείτονά του».

«Αυτό», είπε «είτε είναι εύκολο είτε δύσκολο, είμαστε γείτονες και οφείλουμε να πάρουμε εμείς στα χέρια μας τις τύχες των χωρών μας».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.