Quantcast
Badische Zeitung: Λιγότερο πλαστικό στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Badische Zeitung: Λιγότερο πλαστικό στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Εκτενείς είναι οι αναφορές της Badische Zeitung στη χρέωση από 1ης Ιανουαρίου της πλαστικής σακούλας στα ελληνικά σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα.

Υπό τον τίτλο «Λιγότερο πλαστικό στην Ελλάδα» η Badische Zeitung σημειώνει: «Οι τουρίστες απορούσαν πάντα για τα βουνά με τις δωρεάν σακούλες στο ελληνικό λιανικό εμπόριο. Σε αυτό μπαίνει τώρα τέλος: από τις αρχές του χρόνου οι ζημιογόνες για το περιβάλλον σακούλες κοστίζουν πλέον στην Ελλάδα 4 λεπτά ενώ την ερχόμενη χρονιά, το 2019, η τιμή θα αυξηθεί στα 9 λεπτά. Από το μέτρο εξαιρούνται περίπτερα και λαϊκές και γι΄ αυτό το λόγο οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος αμφισβητούν την αποτελεσματικότητά του».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάθε Έλληνας χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο περίπου 400 πλαστικές σακούλες ετησίως. Και αυτό την ώρα που η χώρα είναι ουραγός στην ανακύκλωση: «Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος το ποσοστό ανακύκλωσης απορριμμάτων στην Ελλάδα ανερχόταν το 2015 μόλις στο 15% ενώ στην πρωτοπόρα Γερμανία στο 66%».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.