Quantcast
Μειώνεται η ελάχιστη διάρκεια ενοικίασης αυτοκινήτου με οδηγό - enikonomia.gr
share

Μειώνεται η ελάχιστη διάρκεια ενοικίασης αυτοκινήτου με οδηγό

δημοσιεύτηκε:

Αλλάζει τον ελάχιστο χρόνο εκμίσθωσης οχήματος με οδηγό το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή την Τρίτη 9 Ιανουαρίου και αναμένεται να έχει ψηφιστεί έως την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα σύμφωνα με το άρθρο 219Α τα τουριστικά γραφεία και εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων επιτρέπεται να εκμισθώνουν όχημα με οδηγό με σύμβαση ελάχιστης διάρκειας 3 ωρών από 6 που ίσχυε.

Το άρθρο 219Α στο πολυνομοσχέδιο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Επιτρέπεται στα τουριστικά γραφεία και στα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, όπως ορίζονται στις περ. γ και δ της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 4276/2014 (Α` 155), και σε εταιρείες και συνεταιρισμούς Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης Αυτοκινήτων, που έχουν συσταθεί σύμφωνα με το άρθρο 6 του ν. 3109/2003 (Α` 38) και το άρθρο 87 του ν. 4070/2012 (Α` 82), η ολική εκμίσθωση με οδηγό μέσω προκρατήσεως με αντίστοιχη σύμβαση ελαχίστου διάρκειας τριών (3) ωρών, Επιβατηγών Ιδιωτικής Χρήσης (Ε.Ι.Χ.) Αυτοκινήτων απαγορευομένης της μεταφοράς επιβατών με κόμιστρο με τα αυτοκίνητα αυτά».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.