Quantcast
Τζανακόπουλος στον Realfm 97,8: Στο στόχαστρο οι επιχειρηματίες με «κόκκινα» δάνεια και περιουσίες στο εξωτερικό - enikonomia.gr
share

Τζανακόπουλος στον Realfm 97,8: Στο στόχαστρο οι επιχειρηματίες με «κόκκινα» δάνεια και περιουσίες στο εξωτερικό

δημοσιεύτηκε:

“Όταν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μπήκαν στο γραφείο της υπουργού Εργασίας δεν ξεκίνησαν τον διάλογο, αλλά είπαν “θα περιμένετε να έρθουν οι κάμερες”. Όλο αυτό το σκηνικό μου θυμίζει θεατρική παράσταση, παρά πραγματική διαμαρτυρία” είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Από την μεριά της κυβέρνησης έγινε σκληρή διαπραγμάτευση ειδικά στο ζήτημα των εργασιακών. Καταφέραμε να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Καταφέραμε να αποκρούσουμε τις ομαδικές απολύσεις”, ενώ συμπλήρωσε “η ρύθμιση για την απεργία είναι μικρής σημασίας αλλαγή. Αυτό το οποίο αλλάζει είναι ότι από το 1/3 των μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων που απαιτείται να έχουν παρουσία για να έχει απαρτία, γίνεται 50% συν 1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών”.

Όσον αφορά το ΚΚΕ τόνισε: “Από τις μάχες της κυβέρνησης το ΚΚΕ ήταν απών. Αποφάσισε τώρα ενόψει αυτής της ρύθμισης να κάνει επικοινωνιακού χαρακτήρα καμπάνια για λόγους που αφορούν το ίδιο. Αυτό δεν έχει στόχο την πραγματική ενίσχυση της εργασίας, αλλά αντιθέτως να δημιουργήσει πολιτικές εντυπώσεις. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι όταν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μπήκαν στο γραφείο της υπουργού Εργασίας δεν ξεκίνησαν τον διάλογο, αλλά είπαν “θα περιμένετε να έρθουν οι κάμερες”. Όλο αυτό το σκηνικό μου θυμίζει θεατρική παράσταση, παρά πραγματική διαμαρτυρία”.

Όσον αφορά τα οικογενειακά επιδόματα διευκρίνισε: “Για τα οικογενειακά επιδόματα, καταρχήν το γεγονός ότι υπήρξαν μία ή δύο ερωτήσεις διευκρινιστικού χαρακτήρα δεν σημαίνει ότι υπήρξε γκρίνια. Το δεύτερον είναι το εξής: ο τρόπος που διανέμονταν τα οικογενειακά επιδόματα μέχρι σήμερα και την ψήφιση του νέου νόμου, είναι ανορθολογικός”.


Σε ερώτηση για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς , ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου δεν αλλάζουν τίποτα περισσότερο παρά την τυπική διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης.

«Οι διατάξεις αφορούν και το δημόσιο, αλλά δεν υπάρχει καμία πρόθεση από εμάς (κυβέρνηση) να αλλάξει τακτική το δημόσιο. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επιθετική πολιτική είσπραξης, λειτουργούμε με όρους κοινωνικής προστασίας και επιείκειας. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν οι πολίτες για το δημόσιο» υπογράμμισε ο υπουργός Επικράτειας.

Επανέλαβε πως υπάρχει θεσμικό πλαίσιο προστασίας για την πρώτη κατοικία με τους νόμους Κατσέλη- Σταθάκη και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση ακούει με πολύ προσοχή τις προτάσεις, συζητά και εάν προκύψει πρόβλημα για πρώτη λαϊκή κατοικια τότε υπάρχει η διάθεση να λυθεί. Ωστόσο όπως είπε «δεν θα χρειαστεί το πλαίσιο είναι επαρκές και οι τράπεζες δεν έχουν λόγο να το υπερβούν». Συμπλήρωσε, πάντως, την πάγια θέση της κυβέρνησης για την επιτάχυνση των πλειστηριασμών για επιχειρηματίες που σταμάτησαν να πληρώνουν τα δάνεια τους και έχουν περιουσίες στο εξωτερικό.


Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.