Quantcast
Μίκης Θεοδωράκης: Να μην αναγνωρίσουμε ποτέ τη "νόθα" Μακεδονία - "Αλλάζεις την ιστορία" του φώναζαν οι διαδηλωτές - enikonomia.gr
share

Μίκης Θεοδωράκης: Να μην αναγνωρίσουμε ποτέ τη “νόθα” Μακεδονία – “Αλλάζεις την ιστορία” του φώναζαν οι διαδηλωτές

δημοσιεύτηκε:

“Να μην αναγνωρίσουμε ποτέ τη “νόθα” Μακεδονία. Θέλουν να επεκτείνουν τα σύνορά τους ως το Αιγαίο” είπε στην ομιλία του στο συλλαλητήριο του Συντάγματος ο Μίκης Θεοδωράκης.

Μίκη, αλλάζεις την ιστορία” του φώναζαν οι εκατοντάδες χιλιάδες των διαδηλωτών.

Η ομιλία του ξεκίνησε με την φράση “Αδέρφια μου, φασίστες, τρομοκράτες. Είμαι πατριώτης, διεθνιστής και περιφρονώ και μάχομαι τον φασισμό σε όλες του τις μορφές και στην πιο επικίνδυνη στροφή του, την αριστερόστροφη.

Για να μιλήσω με λόγια σταράτα, πατριωτικά, φλογερά και ασυμβίβαστα όπως έμαθα να μιλώ σε όλη μου τη ζωή και όπως εσύ με δίδαξες κυρίαρχε ελληνικέ λαέ» είπε ο Μίκης.

Σήμερα το πρωί έλαβα μια ποιητική συλλογή από τη Θεσσαλονίκη και σας διαβάζω ένα σημαδιακό απόσπασμα» συνέχισε απευθυνόμενος στους διαδηλωτές που φώναζαν ρυθμικά: «Γερά, γερά, στα χνάρια του Μελά» και «κάτω τα χέρια απ’ τη Μακεδονία».

Συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων “να αφήσουμε τους Σκοπιανούς να πιστεύουν στον εθνικό τους μύθο Εμείς να παραμένουμε πιστοί και ανένδοτοι στην ελληνικότητα της Μακεδονίας. Να μην αναγνωρίσουμε ποτέ τη “νόθα” Μακεδονία. Θέλουν να επεκτείνουν τα σύνορά τους ως το Αιγαίο

Νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο! Με κουτοπονηριές νομίζουν ότι απευθύνονται σε λαό ηλιθίων και γονατισμένων”.

Αφιέρωσε την ομιλία του στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

“Φίλοι και φίλες αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και που έφερνε σαν σήμερα 4 Φλεβάρη 1843 τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμένω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη για την πατρίδα και το έθνος.

Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου”.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.