Quantcast
Οικονόμου: Έχουμε μια μυστική διπλωματία σε εξέλιξη - enikonomia.gr
share

Οικονόμου: Έχουμε μια μυστική διπλωματία σε εξέλιξη

δημοσιεύτηκε:

«Έχουμε μια μυστική διπλωματία σε εξέλιξη» δήλωσε για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ και βουλευτής επικρατείας του κόμματος Βασίλης Οικονόμου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” .

«Αυτή η συζήτηση γίνεται τώρα και ασχολούμαστε με το Σκοπιανό εδώ και τρεις μήνες. Τον τρίτο μήνα αποφάσισε η κυβέρνηση να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τι γίνεται μέσα από αυτή τη διαδικασία. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα. Όταν μάλιστα υπάρχει καλή διάθεση θα έπρεπε να υπάρχει διάθεση μιας συναινέσεως και μιας εθνικής γραμμής» είπε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «αυτοί ήδη κάνουν δουλειά, έχουν κάνει συσκέψεις, μαθαίνουν από τον Νίμιτς, συζητάνε μέσα στα κλειστά δωμάτια».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι «το ουσιαστικό ερώτημα είναι ποια είναι η θέση της κυβέρνησης», αναγνώρισε ότι η συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι μια ευκαιρία για το ονοματολογικό, και υπογράμμισε ότι πρέπει «να γίνουν οι διαπραγματεύσεις αλλά για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε και εμείς».

Ωστόσο σημείωσε ότι «οι ευκαιρίες καθορίζονται συνολικά» και διευκρίνισε ότι δεν είναι ευκαιρία αλλά «πολιτική ξεπέτα» το να ξεπαστρέψουμε το θέμα και να μην το έχουμε πάνω ως σκοτούρα στο μυαλό μας.

Για το χθεσινό συλλαλητήριο είπε ότι «ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα» και ανέφερε: «η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είτε δια της συμμετοχής στα συλλαλητήρια είτε μέσα από τις μετρήσεις που γίνονται – και έχουμε πολλές πλέον το τελευταίο διάστημα – δείχνει ότι δεν θέλει να υπάρξει παραχάραξη της εθνικής συνείδησης και ταυτότητας σε σχέση με το κομμάτι του Σκοπιανού. Από εκεί και μετά θεωρώ ότι υπάρχει μια συνολική δυσαρέσκεια και δυσφορία του κόσμου».

Σχετικά με την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στο συλλαλητήριο σχολίασε ότι είναι δικαίωμά του να συμμετέχει σε αυτό, ενώ ανέφερε ότι παρέστη και ο ίδιος. «Και εγώ ήμουν εκεί και πολλοί άλλοι. Η παρουσία αυτή είναι μια παρουσία ελεύθερη και νομίζω δημοκρατική. Εδώ πάμε να τρελαθούμε σε αυτόν τον τόπο. Κάποιοι πρέπει να δίνουν αναφορά και να δίνουν διαπιστευτήρια και να καταθέσουν πιστοποιητικό φρονημάτων» σχολίασε.

Ερωτηθείς για δημοσίευμα εφημερίδας κατά το οποίο φέρονται να εμπλέκονται πρώην υπουργοί της ΝΔ και της συγκυβέρνησης ΝΔ ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Novartis, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι η εξεταστική επιτροπή της Βουλής δεν έχει ακόμη ασχοληθεί με το θέμα και ανέφερε: «δεν ξέρω εδώ αν υπάρχει ουσία και βάση. Αν όμως έχω τη δικογραφία, σαν δικηγόρος και δω πράγματα και θάματα και είναι συγκεκριμένα αυτά που έχω να δω, να κάτσω να το συζητήσουμε».

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.