Quantcast
Τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της Realnews και της Αγοράς για τις μίζες της Novartis - enikonomia.gr
share

Τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της Realnews και της Αγοράς για τις μίζες της Novartis

δημοσιεύτηκε:

Αποκαλυπτικά ήταν τα ρεπορτάζ των εφημερίδων Realnews και Αγορά για το σκάνδαλο της Novartis τα τελευταία χρόνια.

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Άνοιξαν τα στόματα για τις μίζες της Novartis» η Realnews στις 7 Ιανουαρίου 2017 έφερε στο φως στοιχεία για δύο Έλληνες, πρώην στελέχη του ελληνικού τμήματος της εταιρείας, που αποτελούν τους μάρτυρες – κλειδιά στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το δημοσίευμα, «πάνω από 20 στελέχη της Novartis Hellas καθώς και της μητρικής εταιρείας Novartis International, που εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας, φέρονται να εμπλέκονται στο μεγάλο πάρτι με “χρυσές” μίζες και υπερκοστολογήσεις, που στήθηκε στον χώρο της υγείας στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια».

Δείτε το πρωτοσέλιδο της Realnews στις 7 Ιανουαρίου 2017.

Πατήστε εδώ και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.

Τον ίδιο μήνα, στις 22 Ιανουαρίου 2017, η Realnews αποκάλυψε ότι το FBI αρχίζει συνεργασία µε τους Έλληνες δικαστές, αναζητώντας την άκρη του νήματος για τις «χρυσές» μίζες του φαρμακευτικού κολοσσού.

Πατήστε εδώ και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.

Αντίστοιχα ήταν και τα δημοσιεύματα της εφημερίδας “Αγορά” για την υπόθεση Novartis τον Ιανουάριο του 2017. Στις 6 Ιανουαρίου 2017, η εφημερίδα είχε αποκαλύψει ποιους “καίνε” οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες για τις μίζες των φαρμάκων. Μια εβδομάδα αργότερα η “Αγορά” είχε αποκαλύψει πώς “έκλεισαν” άρον άρον έρευνες για την υπόθεση, ενώ είχε φέρει στο φως τα πορίσματα που αποτύπωναν τα «δώρα» και τις παράνομες μεθόδους τις οποίες καταγγέλλεται πως χρησιμοποιούσε η Novartis για να προωθήσει τα προϊόντα της. Σύμφωνα με αυτά, η πολυεθνική φέρεται να πρωταγωνιστεί σε μη νόμιμες δωρεές που έγιναν για την πραγματοποίηση του ταξιδιού συμμετεχόντων από την Ελλάδα σε συνέδριο για την Φαρμαοικονομία το 2012, στο Βερολίνο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.