Quantcast
Σαμαράς: Θα λογοδοτήσετε ακόμη και σε ειδικά δικαστήρια για την σκευωρία που στήσατε - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Σαμαράς: Θα λογοδοτήσετε ακόμη και σε ειδικά δικαστήρια για την σκευωρία που στήσατε – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Άθλιες συκοφαντίες” χαρακτήρισε ο Αντώνης Σαμαράς τα όσα του καταλογίζονται για την υπόθεση Novartis. Μιλώντας στη Βουλή, ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι “δεν ήρθα να απολογηθώ, αλλά να καταγγείλω” και πρόσθεσε ότι “δεν ήρθα για να διατρανώσω απλώς ότι είμαι αθώος αλλά να μιλήσω για τους κινδύνους για την ίδια τη χώρα”.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι όταν αποδείξει πως όλες οι καταγγελίες εναντίον του είναι συκοφαντίες, θα έχει δημιουργηθεί ένα “άθλιο προηγούμενο”- όπως το χαρακτήρισε- που θα σημαίνει και το τέλος της αστικής Δημοκρατίας με καταγγελίες που θα στηρίζονται σε δήθεν προστατευόμενους μάρτυρες. Κάθε κυβέρνηση θα μπορεί να επικαλείται ανώνυμους μάρτυρες για να σπιλώσει την προηγούμενη

Ο πρώτος κίνδυνος είναι ότι θα ξεσπάσει ένας γενικευμένος λασποπόλεμος, στον οποίο σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, δεν έχουν να χάσουν τίποτα οι “βρώμικοι”.

“Μας κατηγορούν με ψευδομάρτυρες και ζητούν από εμάς να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες” τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Αναφερόμενος στην πολιτική για το φάρμακο την περίοδο διακυβέρνησής του, είπε χαρακτηριστικά ότι “εμείς πολεμήσαμε τη διαφθορά στο φάρμακο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πλάτες στους φαρμακοβιομήχανους”.

Ο ίδιος είπε ότι τον κ. Φρουζή τον είχε συναντήσει δύο φορές μόνο, θεσμικά, ενώ χαρακτήρισε σκευωρία την όλη υπόθεση, λέγοντας ότι ο Τσίπραςκαι οι συν αυτώ συνέλαβαν πρώτα το σενάριο, μετά άρχισαν να το διαφημίζουν και στο τέλος μπήκαν και οι ηθοποιοί.

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι οι καταθέσεις των δήθεν προστατευόμενων μαρτύρων έφτασαν με στικάκια και στη δικογραφία έφτασαν με άλλη γραμματοσειρά. Μάλιστα προανήγγειλε πραγματογνωμοσύνη γύρω από αυτό.

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι “εκείνοι με κατηγορούν με ψευδομάρτυρες και για αδικήματα που έχουν παραγραφεί. Εγώ τους παραπέμπω για πραγματικά αδικήματα. Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές και ασυλίες” και αναρωτήθηκε “εσείς στη δική μου μήνυση για πόσο θα κρυφτείτε πίσω από την ασυλία σας;”.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα λογοδοτήσει όχι μόνο για τη σκευωρία, αλλά και για την οικονομική καταστροφή της χώρας, για τον τρόπο χειρισμού του Σκοπιανού και των ελληνοτουρκικών, αλλά και για την ανομία στα Πανεπιστήμια, για τους Ρουβίκωνες για όλα.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η κυβέρνηση διχάζει το λαό: «Για όλα θα λογοδοτήσετε. Θα γίνουν εξεταστικές, μέχρι και ειδικά δικαστήρια θα γίνουν. Το να λογοδοτήσετε δεν είναι θέμα αντεκδίκησης αλλά προστασίας του πολιτεύματος από ανθρώπους σαν και εσάς. Δεν θα λογοδοτήσετε με μάρτυρες με κουκούλες αλλά με πραγματικά στοιχεία».

Από τα “πυρά” του δεν γλίτωσε και ο Αλέξης Τσίπρας αποκαλώντας τον ως “σύγχρονη ύβρι για την κοινωνία” και πρόσθεσε:

«Εγώ τον Τσίπρα δεν τον έβρισα ποτέ. Αυτός με αποκαλούσε γερμανοτσολιά. Σας καταγγέλλω, είστε το παλιό, το πολύ παλιό, μια σύγχρονη ύβρις για την δημοκρατία. Και όταν φύγετε θα λογοδοτήσετε για αυτά που κάνατε. Ξέρω ότι ο Τσίπρας με αντιπαθεί, αλλά έχετε ξεπεράσει τα όρια. Οι συκοφαντίες θα επιστρέψουν στον Τσίπρα. Αρκετά σας έχουμε ανεχθεί. Δεν θα σταματήσουμε, θα σας νικήσουμε και στο τέλος θα λογοδοτήσετε. Και για τη σκευωρία και για τα ψέματα που είπατε στον κόσμο και τη ζημιά που κάνατε στη χώρα» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.