Quantcast
Πώς η περίπολος έγινε «Εξπρές του μεσονυκτίου» - Ήθελαν αιχμαλώτους οι Τούρκοι - enikonomia.gr
share

Πώς η περίπολος έγινε «Εξπρές του μεσονυκτίου» – Ήθελαν αιχμαλώτους οι Τούρκοι

δημοσιεύτηκε:

Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Οι Τούρκοι δεν έστησαν ενέδρα στον Έβρο για πρώτη φορά! Ήθελαν Έλληνες αιχμαλώτους! Αυτό προκύπτει αβίαστα από το οπτικό υλικό που υπάρχει από όλες τις τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια!

Τελικά, η ενέδρα με την οποία πέτυχαν τον στόχο τους έγινε στο παγωμένο έδαφος του Έβρου! Η αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στρατιώτες, αλλά κυρίως η νομικά εγκληματική ανακοίνωση του ΓΕΣ που αποδέχεται την παραβίαση «τουρκικού εδάφους» έχουν προκαλέσει σοκ…

Ποια είναι τα δεδομένα:

•Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, δεν έκαναν καμία απολύτως… επιθετική διείσδυση σε τουρκικό έδαφος! Μία απλή περιπολία έκαναν, μέρα μεσημέρι, σε σκοπιές του δάσους των Καστανιών και βρέθηκαν μπροστά σε πάνοπλους Τούρκους στρατιωτικούς και σε κατάσταση που θύμιζε την κινηματογραφική ταινία «Εξπρές του μεσονυκτίου»!

Παραμένει ακόμη και σήμερα αδιευκρίνιστο πότε έγινε το επεισόδιο. Το βέβαιο είναι πότε ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία. Ο Α/ΓΕΣ ενημέρωσε τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο και τον Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν με την αναπληρώτρια γενική γραμματέα του ΝΑΤΟ! Συμπτωματικά η Συμμαχία ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή του επεισοδίου.

•Οι Τούρκοι δεν έπιασαν αιχμαλώτους μόνο τους δύο στρατιωτικούς μας, αλλά και το ίδιο το ΓΕΣ!

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά, μεγάλα και, σύμφωνα με τη γνώμη έμπειρων στρατιωτικών, απαιτούν λήψη μέτρων κατά όσων φέρονται να έχουν διαπράξει τεράστια λάθη.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλο το ρεπορτάζ της Realnews.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.