Quantcast
Αναθεώρηση των προϋπολογισμών της ΕΕ ζητούν οι ευρωβουλευτές της Προοδευτικής Συμμαχίας - enikonomia.gr
share

Αναθεώρηση των προϋπολογισμών της ΕΕ ζητούν οι ευρωβουλευτές της Προοδευτικής Συμμαχίας

δημοσιεύτηκε:

Την αναθεώρηση του τρόπου με τον οποίο αποφασίζονται οι προϋπολογισμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον αναπροσανατολισμό του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, ζητούν οι ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή της Προοδευτικής Συμμαχίας, στην οποία συμμετέχει και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η Προοδευτική Συμμαχία, η οποία είναι μια πλατφόρμα διαλόγου, όπου συμμετέχουν ευρωβουλευτές από την Αριστερά (GUE/NGL), τους Σοσιαλδημοκράτες (S&D) και τους Πράσινους (Greens/EFA), προτείνει ένα φιλοευρωπαϊκό προϋπολογισμό, πριν τις επόμενες ευρωεκλογές (2019), που θα βασίζεται στα εξής:

-Περισσότερη αυτονομία που βασίζεται σε σύστημα ιδίων πόρων, με έσοδα από τον πολυαναμενόμενο φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και συνεισφορά από την κοινή ενοποιημένη φορολογική βάση εταιρειών της ΕΕ.

-Σημαντικές επενδύσεις σε δραστηριότητες που ενισχύουν το κλίμα και κίνητρα για τη μετάβαση προς οικονομία με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

-Προτεραιότητα των κοινωνικών δικαιωμάτων, της κοινωνικής και εδαφικής συνοχής.

-Πολιτικές και μέσα που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της ανεργίας, με έντονες επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία.

-Περισσότερους πόρους για προγράμματα εκπαίδευσης, υποστήριξης της νεολαίας και πολιτισμού που θα αντιτίθενται στις εξαιρέσεις.

-Καθολική πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

-Περισσότερους πόρους για τη στήριξη της υποδοχής και της ένταξης των μεταναστών και προσφύγων, στο πλαίσιο μιας πολύ αναγκαίας μεταρρύθμισης του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, που να βασίζεται στην αλληλεγγύη και στην ισότιμη κατανομή αρμοδιοτήτων.

-Υποστήριξη ενός ισχυρότερου ρόλου της ΕΕ στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, στην πρόληψη των πολιτικών συγκρούσεων, στην οικοδόμηση της ειρήνης, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ανθρωπιστική βοήθεια.

-Επένδυση σε μακροπρόθεσμες και γνήσιες αναπτυξιακές πολιτικές.

-Προώθηση μιας γενικής στρατηγικής για την εφαρμογή της ατζέντας 2030 για την αειφόρο ανάπτυξη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.