Quantcast
Σβίγκου: Κοινοβουλευτικό φιάσκο για τη ΝΔ η ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής - enikonomia.gr
share

Σβίγκου: Κοινοβουλευτικό φιάσκο για τη ΝΔ η ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής

δημοσιεύτηκε:

«Θεωρώ ότι ήταν ένα κοινοβουλευτικό φιάσκο για τη Νέα Δημοκρατία» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχολιάζοντας την απόρριψη από τη Βουλή της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, αναφορικά με την ανάγκη διερεύνησης πιθανών ευθυνών των υπουργών Πάνου Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη.

«Η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε ατυχώς να συμψηφίσει την υπόθεση Novartis -ένα σκάνδαλο με διεθνείς διαστάσεις, στο οποίο φαίνεται να εμπλέκονται και ελληνικά πολιτικά πρόσωπα- με μία μήνυση τριών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και μία ανώνυμη καταγγελία» ανέφερε η κ. Σβίγκου, παρατηρώντας ότι «τα του κοινοβουλευτικού φιάσκου φανήκαν και από τη συμμετοχή ελάχιστων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη διαδικασία».

«Η ΝΔ», επισήμανε η κ. Σβίγκου, «ζήτησε αυτήν την προανακριτική μόνο και μόνο για να τη ζητήσει, για να μην θεωρηθεί ότι είναι δικά της τα στελέχη, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis». Σχολιάζοντας, δε, την τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ στην συζήτηση πριν από την ψηφοφορία σημείωσε: «Μέχρι πριν από λίγο καιρό, που ήλθε η δικογραφία στη Βουλή, έλεγε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, στη συνέχεια μίλησε για σκευωρία, μετά μιλούσε -και συνεχίζει να μιλάει- για κουκουλοφόρους μάρτυρες. Καταλαβαίνω ότι αυτά, τα οποία ζητάει και λέει ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχουν να κάνουν με το ενδιαφέρον του να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, αλλά έχουν να κάνουν με το να προσπαθήσει επικοινωνιακά να διαχειριστεί ένα πολύ δύσκολο θέμα για τον ίδιο και την παράταξή του».

Με αφορμή την αντιπαράθεση στη Βουλή γύρω από την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα, με επίκεντρο την υπόθεση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στην Τουρκία, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση «αξιοποιεί όλα τα διπλωματικά εργαλεία, ώστε να λήξει η υπόθεση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα» και «κάνει αυτά που πρέπει να κάνει ώστε να αντιμετωπισθεί και η τουρκική προκλητικότητα».

«Θεωρώ ότι αυτή είναι μία καθαρά τυχοδιωκτική στάση» είπε για την κριτική που άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, διευκρινίζοντας: «Αν δεν αφορούσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τη χαρακτηρίζαμε απλώς τυχοδιωκτική στάση, τώρα όμως θεωρώ ότι είναι και επικίνδυνη με την έννοια ότι δεν γίνεται να χρεώνεται η τουρκική προκλητικότητα και όλα όσα κάνει η Τουρκία αυτήν την περίοδο, όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις -για τα οποία διαμαρτυρόμαστε σε όλα τα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα- να αφήνει την οποιαδήποτε υπόνοια ότι η ελληνική κυβέρνηση ενισχύει αυτή τη στάση της Τουρκίας. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα και δεν θα έπρεπε να λέγονται, ειδικά από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ερωτηθείσα, εξάλλου, για τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018 τόνισε: «Είναι λίγες οι φορές που έχουν συμφωνήσει τόσο πολλοί αξιωματούχοι ως προς το τέλος του ελληνικού προγράμματος και ως προς την αυτοδύναμη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Αυτό έχει να κάνει με το ότι όλοι έχουν κατανοήσει ότι οι θετικοί οικονομικοί δείκτες και το θετικό οικονομικό περιβάλλον, το οποίο οικοδομεί η χώρα μας, δεν δίνει καμία αφορμή και κανένα πρόσχημα σε οποιονδήποτε, να διανοηθεί κάτι άλλο εκτός από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018. Αυτό σχεδιάζουμε προσεκτικά βήματα και μεθοδικές κινήσεις». Επισήμανε, στην κατεύθυνση αυτή, ότι «τώρα είναι η στιγμή να ξεκινήσει μία ουσιαστική συζήτηση για το πώς θέλουμε τη χώρα μετά την έξοδο από τα μνημόνια, δηλαδή σε τι παραγωγικό και αναπτυξιακό πλαίσιο και σε τι θεσμικό πλαίσιο θα σταθεί η χώρα σε νέες βάσεις».

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.