Quantcast
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης υπέβαλε μήνυση για την πρόσφατη διακοπή νερού - enikonomia.gr
share

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης υπέβαλε μήνυση για την πρόσφατη διακοπή νερού

δημοσιεύτηκε:

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ώστε να εντοπιστούν και να καταλογιστούν οι ευθύνες για τη διακοπή της υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη, υπέβαλε η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΕΕΘ), μετά τις επιπτώσεις της ολικής θραύσης στον κεντρικό αγωγό της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), ο οποίος μεταφέρει νερό από την Αραβησό.

Το ΕΕΘ ζητά επίσης από την ΕΥΑΘ να προχωρήσει σε εκπτώσεις, τουλάχιστον 10%, προς τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της βλάβης.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου, «πρέπει να βρεθούν όσοι ευθύνονται και να τους καταλογιστούν οι ευθύνες. Παράλληλα, η ΕΥΑΘ, που είναι και η υπεύθυνη για την υδροδότηση της Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να αναλάβει μέρος της ζημίας που προκάλεσε σε επαγγελματίες και καταστηματάρχες. Για το λόγο αυτό απηύθυνα επιστολή στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Γιάννη Κρεστενίτη, με την οποία του ζητώ να αποφασίσει έκπτωση τουλάχιστον 10% στον επόμενο λογαριασμό για όλους τους επαγγελματίες».

Η διοικητική επιτροπή του ΕΕΘ αποφάσισε επίσης να διαθέσει το ποσό των 3.000 ευρώ για φιλανθρωπικούς σκοπούς στη μνήμη του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παπαδόπουλου, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες απεβίωσε ξαφνικά.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.