Quantcast
Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ευφυούς διαχείρισης αποβλήτων ο δήμος Ηρακλείου - enikonomia.gr
share

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ευφυούς διαχείρισης αποβλήτων ο δήμος Ηρακλείου

δημοσιεύτηκε:

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Διαχείριση ευφυών συστημάτων αποβλήτων και πολιτικές» (Waste Management Intelligent Systems and Policies / WIN – POL», εντάχθηκε ο δήμος Ηρακλείου, με στόχο τον σχεδιασμό νέων πολιτικών διαχείρισης των αποβλήτων, ώστε αυτές να ενθαρρύνουν και να προωθούν τη χρήση του ευφυούς εξοπλισμού.

Το πρόγραμμα έχει χρονοδιάγραμμα 54 μήνες και θα υλοποιηθεί έως το 2020, σε συνεργασία με φορείς από την Ισπανία, το Βέλγιο, τη Μάλτα, τη Σλοβενία και τη Ρουμανία. Μέσω των βελτιωμένων διαδικασιών διαχείρισης των αποβλήτων και ευαισθητοποίησης, υπολογίζεται ότι θα επιτευχθεί και η προσδοκώμενη μείωση των αποβλήτων σε ευρωπαϊκές πόλεις και περιφέρειες.

O προϋπολογισμός για τον δήμο Ηρακλείου ανέρχεται στα 83.911,00 ευρώ (εξ ολοκλήρου επιχορηγούμενο) 100% και το έργο περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης, εκπόνησης σχεδίου συλλογής και επεξεργασίας απορριμμάτων μέσω καινοτόμων εργαλείων και μεθόδων, ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, προώθησης πιλοτικών προγραμμάτων, κ.α.

Το εταιρικό σχήμα του έργου πλαισιώνουν, ως επικεφαλής εταίρος η ισπανική «δημοτική επιχείρηση υπηρεσιών αστικού περιβάλλοντος της Gijón», η βελιγική «Ένωση Πόλεων και Περιφερειών για την Ανακύκλωση και την Αειφόρο Διαχείριση των Πόρων» και η πόλη Antwerp, η μαλτέζικη «Αρχή Περιβάλλοντος & Πόρων», η η σλοβενική «Snaga, εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων και άλλων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας», ο δήμος Drobeta Turnu Severin και το Δημοτικό Συμβούλιο του Mehendit από τη Ρουμανία και η Περιφέρεια Κρήτης.

Ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης δήλωσε: «Είναι ένα ακόμα ευρωπαϊκό πρόγραμμα στην κατεύθυνση της Κυκλικής Οικονομίας, που φέρνει τον τόπο μας στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων. Η προσπάθεια φυσικά είναι διαρκής, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες είναι πολλές και σημαντικές, γι αυτό κι εμείς συνεχίζουμε με την εφαρμογή του Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων του δήμου Ηρακλείου που έχουμε εκπονήσει και κινούμαστε με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να έχουμε τα ιδανικότερα αποτελέσματα για την πόλη και τους κατοίκους της. Το πρόγραμμα είναι διεθνής συνεργασία του δήμου και της Περιφέρειας Κρήτης».

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.