Quantcast
Δημόσιο: Έρχονται μετατάξεις με μία αίτηση - enikonomia.gr
share

Δημόσιο: Έρχονται μετατάξεις με μία αίτηση

δημοσιεύτηκε:

Την ευκαιρία να καλύψουν κάποια οργανική θέση στην υπηρεσία που είναι ήδη αποσπασμένοι θα έχουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.
Τη δυνατότητα αυτή παρέχει η ειδική διάταξη του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που ψηφίστηκε τις προηγούμενες ημέρες με το νομοσχέδιο για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι είναι μια απλή αίτηση για μετάταξη στην υπηρεσία που είναι ήδη αποσπασμένοι, εντός προθεσμίας δύο μηνών από την στιγμή που το νομοσχέδιο πάρει ΦΕΚ. Για να ολοκληρωθεί η μετάταξη δεν απαιτείται έκδοση εγκριτικής ΠΥΣ 33/2006, σύμφωνα πάντα με την τροπολογία και, στην πράξη, αρκεί μόνο η σύμφωνη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου του φορέα υποδοχής «εάν υφίσταται». Η μεταφορά του υπαλλήλου ολοκληρώνεται με την ίδια σχέση εργασίας και διατήρηση τυχόν προσωπικής διαφοράς στην αμοιβή του. Παράταση μέχρι τέλος του έτους Την ίδια στιγμή η διάταξη, με γνώμονα την εξασφάλιση της αδιατάρακτης λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών και την ομαλή μετάβαση στο ενιαίο σύστημα κινητικότητας, παρέχει στους αποσπασμένους υπαλλήλους την δυνατότητα να παρατείνουν τις αποσπάσεις τους μέχρι το τέλος του έτους. Έτσι, αντί της 15ης Απριλίου του 2018 που αρχικά προβλεπόταν να λήξουν οι αποσπάσεις τους, μπορούν να παραταθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.